Opleiding EHBO aan baby's en kinderen

In en om het huis gebeuren er dagelijks ongevallen waar ook kinderen bij betrokken zijn. In veel gevallen weten ouders of omstanders niet welke eerste hulp er verleent dient te worden. Daarom raden wij u aan een cursus EHBO bij kinderen te volgen zodat u tijdens een ongeval de juiste Eerste Hulp kunt verlenen aan een kind.

Het verlenen van eerste hulp aan kinderen van nul tot acht jaar is anders dan de hulpverlening aan volwassenen. Datzelfde geldt voor reanimatie. Daarom heeft Berg BHV een aparte training ontwikkeld:

Eerste Hulp aan Baby’s en Kinderen.

Deze cursus gaat over de levensreddende handelingen (EH) en het gebruik van een defibrillator (AED). De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod tijdens de training Eerste hulp aan kinderen; Verstikken en verslikken, vergiftiging, Allergische reacties, Brandwonden, wonden, kleine ongevallen, Allergische reacties, vitale functies, verbinden en stabiele zijligging.

U leert eerste hulp te verlenen aan gewonde of zieke kinderen (van een tot acht jaar) en aan baby’s jonger dan een jaar. Tevens leert u medische noodsituaties en traumasituaties te herkennen. Ook gaat de cursus in op de (emotionele) -belevingswereld van kinderen. Verder komt de aanvullende hulp aan de orde, evenals preventief -handelen om verwondingen en ziekten te voorkomen.

De cursus Eerste Hulp aan Kinderen is bedoeld voor (aanstaande) ouders, grootouders, familieleden, leerkrachten, kleuterleidsters, gastouders en leidsters uit de kinderopvang.

Valt u niet in deze categorie, maar wilt u adequaat kunnen handelen als een kind onmiddellijk eerste hulp nodig heeft? Dan is deze training ook voor u bestemd.

Dus wees voorbereid!

Het vergt niet veel: een beetje tijd en de kosten zijn niet hoger dan samen een avondje uit eten. U krijgt er veel voor terug: na het volgen van de cursus hebt u de zekerheid dat u weet wat u moet doen bij huis, tuin en keukenongelukjes en houdt u uw hoofd koel als er professionele hulp geregeld moet worden.

Wilt u meedoen?


Datum en tijd: dinsdag 10 en 24 Januari van 19:00 tot 22:30 uur.
Locatie: Partycentrum ‘de Opstap’ Herenweg 60, 1718 GA Hoogwoud

Aanmelden?


Stuur dan een mail naar

info@berg-bhv.nl

met uw naam, adres, telefoonnummer. Het aantal plaatsen is beperkt, dus geef u snel op!

Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Dan is het mogelijk dat u een gedeelte of zelfs 100% vergoed krijgt.

Onze webshop http://www.berg-webshop.nl/