BLOKKER - Het steun van het Betrekken bij Groen Fonds 2019 en de helpende handjes van BSO-kinderen van Stichting Kinderopvang Hoorn heeft natuurspeeltuin Het Boezelbos bij MAK Blokweer een opknapbeurt gekregen. De poel bij de waterpomp is uitgebaggerd en er zijn door de hele speeltuin bloembollen geplant. Zo blijft Het Boezelbos een fijne, aantrekkelijke plek om te spelen en te ontdekken.

Na jarenlang gebruik door bezoekers en schoolklassen was de verzamelpoel bij de waterpomp geheel verzand. Met financiële steun van het Betrekken bij Groen Fonds 2019 is de poel uitgebaggerd en de omliggende grond opnieuw opgehoogd. Daarmee is de poel weer een echte poel geworden en is de waterpomp weer klaar voor gebruik. Ook is er een partij bloembollen en bloemzaden aangeschaft om Het Boezelbos straks nog natuurrijker en groener te maken.

De natuurspeeltuin wordt vaak bezocht door BSO-groep De Molshoop van Stichting Kinderopvang Hoorn. De kinderen komen hier graag en zijn erg enthousiast over de opknapbeurt die de waterpoel heeft gehad. Ook hebben zij geholpen met het planten van tientallen narcissen verspreid door de speeltuin, zodat Het Boezelbos straks vrolijk groen en geel kleurt. In het voorjaar zullen zij ook diverse bloemenzaden zaaien in en rond de speeltuin, in de bosranden. Dit geeft Het Boezelbos een vrolijk aanzien en is prettig voor de vogels, bijen en andere insecten die in het omringende natuurpark leven.

Vanwege de werkzaamheden is de waterpoel tijdelijk afgezet, maar binnenkort kunnen alle kinderen van Hoorn en omstreken weer naar hartenlust aan de slag met de waterpomp en ontdekken wat dit met de poel doet. De rest van natuurspeeltuin Het Boezelbos blijft in de tussentijd vrij toegankelijk.

Stichting MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2, 1695 JC Blokker www.mak-blokweer.nl