HOORN - Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o. organiseert ook dit jaar weer de Open Atelier Route. Kunstenaars in Hoorn en omstreken openen de deuren van hun atelier en tonen hun werk aan een groot publiek.
De ateliers en De Boterhal zijn geopend op zaterdag 7 en zondag 8 september van 12.00-17.00 uur. Routekaartjes zijn verkrijgbaar bij De Boterhal en in de ateliers van de deelnemende kunstenaars.


Het idee van de Open Ateliers is, dat het publiek een kijkje in de keuken van de kunstenaar kan nemen en dat de kunstenaars zelf een toelichting op het werk kunnen geven.

De Open Atelier Route 2019 is onderdeel van het culturele evenement Hoorn Kunst & Cultuur, dat in het eerste weekend van september plaatsvindt. Ook dit jaar zijn er een binnen-route (door de binnenstad van Hoorn) en een buiten-route (langs de ateliers in het buitengebied).

Met op 8 september:
Boot’r Hall


Tevens is er 8 september een extra buitenactiviteit bij/in De Boterhal. Deze keer genaamd: Boot ‘r Hall.

…en overzichtsexpositie
27 augustus t/m 8 september


Voorafgaand aan de OAR is er van 27 augustus t/m 8 september een overzichts­tentoonstelling van de deelnemende kunstenaars in de exporuimte van De Boterhal.
De kunstenaars die meedoen zijn: Nuray Atas, Katja Effting, Randi Vettewinkel, Annemare Rijnbeek, Roos Leegwater, Ruurd L Dijkstra, Hans Visser, Thom van der Gulik (STHOM), Ank Haisma, Alexandra Verwoolde, Jorg de Vos en Marian Daems.