OPMEER - De geplande Landbouwshow op maandag 3 augustus 2020 gaat definitief niet door. Het bestuur ziet teveel onzekerheden door de huidige coronacrisis.

Zo'n 12.000 bezoekers komen er jaarlijks op het evenement af. Een flinke organisatie dus. En ook al is het evenement pas in augustus, het bestuur wil het risico niet nemen. "Leveranciers willen nu al weten wat er geleverd moet worden, terwijl die beslissingen door de huidige crisis nog niet genomen kunnen worden. Daarnaast is er gekeken naar het belang en de situatie van de vele sponsors", is te lezen in een statement op hun website.

Voorzitter Wim Staal: “Zonder sponsors kun je een dergelijk evenement niet organiseren. Het bedrijfsleven staat hier en daar flink onder druk, dus willen en kunnen we de bedrijven die ons normaal gesproken ondersteunen nu niet vragen om een financiële bijdrage te leveren.”

Geen uitgaven doen
De maand april is voor het bestuur de maand dat het organiseren van het evenement op gang komt. Met de daarbij behorende uitgaven. Uitgaven die gezien de huidige situatie niet verantwoord zijn. Niemand weet immers hoe lang de crisis gaat duren. Ook wil de organisatie duidelijkheid scheppen naar alle betrokken partijen.

Focus op 2021
Het bestuur van Landbouwshow Opmeer vindt het vooral heel jammer dat dit prachtige evenement dit jaar niet door kan gaan. De bestuursleden zijn van mening dat een vlekkeloze voorbereiding onder druk komt te staan en willen geen concessies doen aan de huidige vorm van Landbouwshow Opmeer. Het risico is op dit moment eenvoudigweg te groot. De blik gaat nu richting volgend jaar, wanneer op maandag 2 augustus 2021 de 111e Landbouwshow Opmeer gehouden wordt.