HOORN - De 28-jarige Noach Blyden uit Hoorn is één van de tien laatst overgebleven kandidaten die vanavond gaan strijden om de titel "De Alleskunner". In het SBS6-programma moesten honderd deelnemers de strijd met elkaar aangaan in zowel ludieke spelletjes als bloedstollende opdrachten.


Na elke opdracht viel degene af die het zwakste in die bepaalde opdracht gepresteerd had af. Negen weken lang ging men de strijd met elkaar aan. Zo moest men bijvoorbeeld zo snel mogelijk een bevroren t-shirt ontdooien en aantrekken, een zo lang mogelijk lint maken van de eigen kleding, geblinddoekt skippyballen vangen, meerdere schroeven uit een houten blok draaien of de meeste songfestival-hits raden.

In deze afvalrace zijn er inmiddels nog maar tien mensen over waarvan de uit Hoorn afkomstig Noach Blyden, tevens professioneel kickbokser. Dat de sportieveling niet weg loopt voor een uitdaging bleek ook al in 2016 toen hij op tv "Get The F*ck Out of My House" won waarin er eveneens 99 tegenspelers weggespeeld moesten worden en hij uiteindelijk met ruim €46.000,- aan de haal ging. Mocht hij zich kronen tot "De Alleskunner" dan kan hij opnieuw een mooie prijs tegemoet zien, namelijk een jaar lang gratis leven ter waarde van €50.000. Daarvoor moet Blyden echter vanavond nog wel zijn negen laatste tegenstanders uitschakelen.

Al voor het programma gaf hij aan dat het niet iets is wat je zomaar even doet. 'Ik ben een ware duizendpoot en kon deze kans niet laten liggen. De tijdsdruk, spanning en de camera's kunnen er zomaar voor zorgen dat je dichtslaat en daardoor stomme fouten gaat maken. Geen enkele opdracht mag onderschat worden en volledige focus is essentieel.'

Dat hij überhaupt zover kwam is al een klein wonder want een aantal weken voor het programma belandde hij in een heftig auto-ongeluk bij knooppunt Zaandam. 'Op de eerste röntgenfoto's bleek toen nog niets te zien, maar achteraf bleek dat ik er toch een behoorlijke whiplash en schouderbreuk aan over had gehouden. Ik heb sommige opdrachten dan ook echt wel met veel pijn beleefd, aldus de in het programma ook immer positieve en goedlachse Blyden.

Of Noach Blyden "De Alleskunner 2021" wordt is vanavond om 20.30 uur te zien op SBS6.