WIJDENES - Eindelijk is de nieuwe reddingsboot van Wijdenes klaar en gepresenteerd aan de vrijwilligers. In de afgelopen drie weken is er keihard gewerkt en heeft de reddingboot een complete refit ondergaan.


Zaterdagmiddag is de nieuwe reddingboot van Wijdenes aangekomen in de haven van Wijdenes en gepresenteerd aan de vrijwilligers van het reddingstation. In de afgelopen drie weken is er enorm hard gewerkt door Habbeké Shipyard, Grafisch Goed, MOTOCOM, Shiptron MCS, Ship-e Maritieme Installaties en Vitali Watersport om de boot een complete refit te geven. De boot is volledig uit elkaar geweest om alles na te lopen en waar nodig te repareren of te verbeteren.

De elektrische installatie is uitgebreid om extra apparatuur te kunnen plaatsen. Het systeem is uitgebreid met werklichten, zoeklichten, zwaailicht, marifoons, AIS en een intercomsysteem.De motoren hebben een volledige servicebeurt gekregen en de kappen zijn voorzien van nieuwe bestickering.

De boot is volledig gewrapt in de stijl zoals andere reddingboten, waar nodig met reflectie. De bolders zijn verstevigd, er zijn ogen geplaatst voor de Jason’s Cradle en er is een sleeptrommel geplaatst.

De komende periode zal in het teken staan van trainen, oefenen en alle nieuwe dingen ervaren en ontdekken.

Zaterdag 5 september zal de reddingboot gedoopt worden. Vanwege de Covid-19 situatie en om de operationele inzetbaarheid van alle vrijwilligers te behouden, is er gekozen om dit in een klein comité met alleen de vrijwilligers en de naamgever/doopster te doen.