WESTWOUD - Vanuit Vitale dorpen heeft de alliantiegroep Gastvrij Westwoud nieuwe inwoners uitgenodigd voor een kennismaking in dorpshuis de Schalm en een rondleiding door het dorp. En met succes!


Tien nieuwe inwoners hebben op zaterdag 8 september gebruik gemaakt van de uitnodiging. Onder het genot van een kop koffie schoof ook burgmeester Michiel Pijl aan voor de wandeling.

Seniores Priores
Eerst werd er een bezoek gebracht aan ouderenvereniging Seniores Priores. Hier is het winkeltje, het ontmoetingscentrum en de keuken van veel betekenis. Daarna ging de groep aan de wandel en maakte kennis met onder andere het voormalige gemeentehuis en de boerderij op nr. 21 waar koningin Wilhelmina een bezoek heeft gebracht.

Open deuren
Via Woudlust met de voetbal- en handbalvelden, werden de wandelaars geïnformeerd over de scholen, de Pastorie, het Landpad en de Banpaal. De deuren van de beide kerken stonden wijd open en de bezoekers genoten van beide gebouwen en ook van het verschil in sfeer. Vanaf het Landpad ging de wandeling terug richting de Schalm.

Geslaagde ochtend
De alliantiegroep heeft de rondleiding goed voorbereid en zelf georganiseerd. Burgemeester Michiel Pijl (zelf ook een nieuwe Westwouder) vond het een geslaagde ochtend. “Het is prachtig om te zien dat de alliantiegroep dit initiatief neemt en de tijd steekt in een kennismaking met Westwoud. Een mooi succes vanuit het project Vitale dorpen.”

De alliantiegroep geeft aan dat er zeker een nieuwe wandeling wordt georganiseerd worden zodra er voldoende belangstellenden voor zijn.