BOVENKARSPEL - Met het doorknippen van een vrolijk lint was het een feit: Thuiszorgteam Bovenkarspel van Omring nam op 9 mei zijn nieuwe onderkomen aan de Hoofdstraat officieel in gebruik. De eer om het pand op deze manier te openen te nemen viel de heer Kamp (75) ten deel, die al jaren bij Omring in zorg is. Meneer Kamp kan - net als alle andere inwoners van de regio - met uiteenlopende zorgvragen bij Thuiszorgteam Bovenkarspel terecht.


Het was een feestelijke bijeenkomst – al hadden de weergoden anders beschikt – aan de Hoofdstraat 21 op 9 mei 2023. Natuurlijk waren mensen die bij Omring in zorg zijn van de partij, net als medewerkers van Team Bovenkarspel en collega’s van Team Grootebroek. Daarnaast mochten we een aantal zorgprofessionals van andere organisaties verwelkomen.

Trots
We zijn trots op deze nieuwe locatie die korte lijntjes onderhoudt met theater Het Postkantoor, de huisarts, apotheek en Zorg en Welzijn (Ons Stede Broec). Bovendien zijn er op het kantoor ook regelmatig andere disciplines aanwezig zoals de thuisbegeleiding en een zorgconsulent. Op die manier kunnen we onze cliënten goed helpen en hen direct met de juiste persoon of instantie in contact te brengen.

Prettig en vertrouwd
Omring vindt het belangrijk dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Dat is, gezien de veranderende zorgvraag in de toekomst meer nodig, maar vooral is het veel prettiger voor cliënten om in de eigen vertrouwde omgeving te blijven.

Het Thuiszorgteam van Omring maakt dit mogelijk door ondersteuning te bieden bij de dagelijkse zorg. De deskundige medewerkers van Omring bespreken samen met hun cliënten en naasten wat de mogelijkheden zijn om zelf te doen en waar ondersteuning bij gewenst is. Het Thuiszorgteam heeft een breed aanbod, variërend van hulp bij het douchen, tot het verzorgen van een wond, tot palliatieve zorg. Palliatieve zorg is bestemd voor mensen met ziektes of aandoeningen waarbij genezing niet meer mogelijk is, zoals bij ziektes als kanker, hartfalen, COPD of dementie.

Onze wijkverpleegkundige kan vrijblijvend langskomen om een zorgvraag te bespreken. Een verwijsbrief is hierbij niet nodig. Team Bovenkarspel is bereikbaar op 0228 704018, Omring wijkverpleging in Bovenkarspel is 24 uur per dag bereikbaar via 088 – 206 89 10.