OBDAM - Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen. Hét moment om aan een interessante, leuke cursus te beginnen! Dat kan lekker dichtbij huis, bij Sociaal-Cultureel Centrum De Brink aan de Dorpsstraat 155 in Obdam. De Brink heeft ook voor het nieuwe jaar weer een zeer gevarieerd cursusprogramma samengesteld. Voor elk wat wils!

Een greep uit het cursusprogramma tref je onderstaand aan.

Italiaanse les

Bij genoeg belangstelling begint op 23 januari 2023 een nieuwe beginnerscursus Italiaans, waarin je de grondbeginselen van de taal leert, de uitspraak, tellen, jezelf voorstellen, koffie bestellen enz. De nadruk ligt op het spreken, maar er komt ook wat grammatica aan bod. De Italianen stellen het erg op prijs als je probeert in hun eigen taal met ze te praten. Je zal bovendien nog meer kunnen genieten van de Italiaanse ‘cultura, natura, pasta e vino’ als je de taal enigszins machtig bent. De lessen worden gegeven door Ria van Beek. Ci vediamo alla prima lezione? (Zien we elkaar op de eerste les?)
Deze cursus begint op maandagavond 23 januari 2023 van 20:30 tot 22:00 en bestaat uit 12 lessen van anderhalf uur, dus 20 lesuren. De kosten bedragen € 115,00.

Tai Chi lessen
Eveneens nieuw in het cursusprogramma zijn de Tai Chi lessen die vanaf 6 februari 2023 in De Brink worden gegeven. Deze lessen zijn geschikt voor mannen en vrouwen.

Tai Chi is een Chinese vechtkunst, die ook wordt gebruikt als bewegingstherapie. De bewegingen zijn vloeiend en iedereen kan meedoen. Tai Chi helpt de spieren soepel te houden en je word er blij van. Vooral in Aziatische landen is Tai Chi erg populair onder senioren, maar ook in Nederland wordt het veel beoefend. Ook iets voor jou?

Tai Chi bestaat uit zachte vloeiende bewegingsoefeningen. De ene beweging gaat over in de andere, zonder dat je daarbij veel hoeft na te denken. De oefeningen maken de gewrichten los en maken de spieren sterker en soepeler, zonder ze te veel te belasten. Verder bouw je met Tai Chi uithoudingsvermogen op.

Met Tai Chi worden je benen sterker en daardoor oefen je in het bewaren van je evenwicht. Omdat je de oefeningen met aandacht moet doen, kunnen ze je ook in het dagelijks leven helpen meer bewust te zijn van je lichaam en bewaren van evenwicht.

De kosten voor 10 lessen bedragen € 100,00. Heb je interesse in Tai Chi lessen, neem dan contact op met Ina van der Hulst via www.debrinkobdam.nl/cursussen of ina.van.der.hulst@debrinkobdam.nl

Italiaans voor beginners, blok 2
Deze groep is vorig seizoen begonnen en heeft 12 lessen gehad. Deze cursus start op maandagavond 23 januari van 19:00-20:30 uur en bestaat uit 12 lessen van anderhalf uur. De kosten bedragen € 115,00. Ook deze lessen worden gegeven door Ria van Beek.

Heeft u interesse in Italiaanse les, neem dan contact op met Ina van der Hulst via www.debrinkobdam.nl/cursussen of ina.van.der.hulst@debrinkobdam.nl.
Engels voor Gevorderden

Deze groep is al een paar seizoenen bezig met de cursus Engels en gaat verder met Fairway New deel 1. Vanaf donderdagavond 19 januari 2023, van 20:30 – 21:45 uur. De kosten bedragen € 100,00 voor 12 lessen.

Engels, Cambridge groep.
Deze groep is bezig met Cambridge Engels, niveau B2. De Engelse lessen worden gegeven door Lucienne van Deelen. Vanaf donderdagavond 19 januari 2023, van 19:15 – 20:30 uur. De kosten bedragen € 100,00 voor 12 lessen.

Heeft u interesse in Engelse les, neem dan contact op met Ina van der Hulst via www.debrinkobdam.nl/cursussen of ina.van.der.hulst@debrinkobdam.nl.

Spaans Beginners NIEUW

Vanaf 16 januari start er weer een nieuwe groep Beginners. Wil je de beginselen van de Spaanse taal leren, dan is deze cursus echt iets voor jou. Deze cursus wordt gegeven op maandagavond van 20:30 tot 22:00. uur. De kosten bedragen € 110,00 voor 12 lessen.

Spaans Beginners Plus
Vanaf 16 januari 2023 gaat de groep beginners verder als beginners plus. Deze groep heeft 12 lessen gehad. Dus heb je al een beetje kennis van de Spaanse taal, dan kun je bij deze groep instromen. Deze cursus vindt plaats op maandagavond van 19:00 – 20:30 uur. De kosten bedragen € 110,00 voor 12 lessen.

Spaans Gevorderd
Vanaf 17 januari 2023 gaat de groep beginners plus verder als groep gevorderden. Deze groep heeft 24 lessen gehad. Dus ben je al bekend met de Spaanse taal, dan kun je bij deze groep instromen. Deze cursus wordt gegeven op dinsdagavond van 19:00 – 20:30 uur. De kosten bedragen € 110,00 voor 12 lessen.

Spaans Gevorderd Plus
Vanaf 17 januari 2023 gaat deze groep gevorderden weer verder als gevorderden plus. De groep is al een aantal seizoenen bezig met de cursus Spaans. Dus heb je al veel ervaring met de Spaanse taal, dan kun je bij deze cursus instromen. Deze cursus wordt gegeven op dinsdagavond, van 20:30 tot 22:00 uur. De kosten bedragen € 110,00 voor 12 lessen.

Alle Spaanse cursussen worden gegeven door Isabel Koopman. Heeft u interesse in Spaanse les, neem dan contact op met M. Dekker via www.debrinkobdam.nl/cursussen of m.dekker@debrinkobdam.nl.

Frans voor Beginners
Bij voldoende belangstelling begint eind januari een beginnerscursus Frans. Deze cursus wordt gegeven op woensdagavond van 19.00 – 20.15 uur en de kosten bedragen € 100,00 voor 12 lessen. Docente is Pauline van Soest.

Heeft u interesse in Franse les, neem dan contact op met Ina van der Hulst via www.debrinkobdam.nl/cursussen of ina.van.der.hulst@debrinkobdam.nl

Tekenen en Schilderen
Op de donderdagavond van 19:30 tot 21:30 uur geeft Frans Rosenhart de cursus Tekenen en Schilderen. De naam zegt het al, een avond gezellig creatief bezig zijn. Deze groep is jaren vol geweest, maar heeft vanaf januari een aantal plekken vrij. De cursus start op een donderdag, op 12 januari 2023 en de kosten zijn € 90,-.

Heeft u interesse in deze cursus, neem dan contact op met M. Dekker via www.debrinkobdam.nl/cursussen of m.dekker@debrinkobdam.nl.

Salsa solo voor dames, beginners 1
Bij voldoende belangstelling start op 19 januari 2023 weer een cursus Salsa en Latin Solo dansen voor dames.

Vrouwen die houden van los dansen op vrolijke salsa, merengue en andere Caribische muziek kunnen zich aanmelden voor de 10-weekse danscursus Salsa Solo die door Dansschool Sizzling Salsa speciaal voor De Brink wordt gegeven vanaf donderdagavond 19 januari van 20:15-21:15 uur. De kosten bedragen € 100,00 voor 10 lessen.

Je leert in deze beginnerscursus de basispassen en -draaien en voetenwerk van de salsa, merengue en bachata dansen. Je maakt een eerste choreografie die je wekelijks uitbreidt met nieuwe arm-, schouder- en heupwegingen en pasjes.

Superleuk om te leren en je danst lachend ook nog eens de nodige calorieën weg! Er is genoeg tijd voor herhaling. Perfect dansen is hier geen doel, wel lekker bewegen, goed in je vel zitten, plezier met elkaar en ondertussen mooie moves aanleren!

Na elke les krijg je een filmpje en muziek om te oefenen. Tevens kun je meedoen met vrijdansen op de party-avonden.

Salsa solo voor dames, beginners 2
Deze groep heeft al 10 lessen salsa solo gevolgd, dus ben je al een beetje bekend met salsa dansen, dan is deze cursus precies wat je zoekt! Meld je dan aan voor de 10-weekse danscursus Salsa Solo die door Dansschool Sizzling Salsa speciaal voor De Brink wordt gegeven vanaf donderdagavond 19 januari van 19:15-20:15 uur. De kosten bedragen € 100,00 voor 10 lessen.

Na elke les krijg je een filmpje en muziek om te oefenen. Tevens kun je meedoen met vrij dansen op de party-avonden.

Heb je interesse in een salsacursus, neem dan contact op met Ina van der Hulst via www.debrinkobdam.nl/cursussen of ina.van.der.hulst@debrinkobdam.nl.

Creatief schrijven
In deze cursus, die wordt gegeven door Tine Welter, ga je vijf keer schrijven binnen een thema. De thema’s zijn gebaseerd op het eigen leven, daar ligt de inspiratie. Wat in deze cursus aan de orde kan komen zijn bijvoorbeeld de volgende onderwerpen:

Er is altijd een relatie tussen karakter, emoties en omstandigheden. Hoe kun je dat goed laten zien?
Hoe laat je de motieven van je personage(s) zien.
Hoe kun je een dialoog inzetten?
Wat is een monoloog interieur en hoe zet je die in als schrijver.

De bedoeling is om vooral leuke schrijfavonden te hebben, dat is het eerste en belangrijkste doel. Mocht je je verder willen verdiepen, dan kun je de huiswerk opdrachten doen. Je krijgt een inspiratie en informatieboekje mee naar huis. Dat is een weerslag van de thema's.

Deze cursus start op 26 januari 2023 om 19:30 tot 21:30 uur en bestaat uit 5 lessen die om de week plaatsvinden. De volgende lessen zijn op 9 feb, 23 feb, 9 mrt en 30 mrt. Voor deze 5 lessen van 2 uur betaalt u € 90,00.

Heeft u interesse in deze cursus, neem dan contact op met Ina van der Hulst via www.debrinkobdam.nl/cursussen of ina.van.der.hulst@debrinkobdam.nl.

Cursus Leven Vanuit je Authentieke Kracht

Leven vanuit je Authentieke zelf. Wat is dat? En hoe doe ik dat? Doe ik dat nu al? Hoe voelt mijn grens. Hoe leer ik voelen?

Op deze vragen krijgen je antwoord tijdens de cursus. In een kleine groep gaan we in 5 avonden samen op reis en ieder voor zich. We gaan op zoek van waaruit leef ik? We gaan onze grenzen leren kennen en voelen. Onze fysieke grens, mentale en emotionele grens en als laatste de spirituele grens. Ervaar je stress, wil je meer uit het leven halen, overkomt je steeds dezelfde dingen of ben je nieuwsgierig en wil je verder met jezelf, dan is deze cursus iets voor jou.
Een cursus met veel informatie. Je krijgt handvatten en inzichten. Op het eind van de cursus weet je wat je grenzen zijn en hoe te leven vanuit jouw Authentieke zelf. Voor vragen over de cursus: tel: 0613658239.

Deze cursus start op 6 februari 2023 en vindt op maandagavond plaats van 19:30 tot 21:30 uur en wordt gegeven door Marja Tames.
De kosten voor deze cursus bedragen € 120,- voor 5 bijeenkomsten.

Heb je interesse in deze cursus, neem dan contact op met Ina van der Hulst via www.debrinkobdam.nl/cursussen of ina.van.der.hulst@debrinkobdam.nl.
Alle cursussen, met uitzondering van de Salsalessen, zijn inclusief 1 x koffie/thee.

Voor nadere informatie met betrekking tot de cursussen én alle andere activiteiten in De Brink, kijk je op www.debrinkobdam.nl