AARTSWOUD - Tijdens het weekend van 7 en 8 juli gonst het van activiteiten in en rond het Rundveemuseum in Aartswoud. Het thema van de expositie in de potstal is: ‘Akkers en bijen, vogels en weiden’ en leent zich uitstekend om actief bezig te zijn.

Kinderen kunnen op zaterdag een insectenhotel maken. Op beide dagen wordt een stand bemand door specialisten van Cameraland, zij geven informatie over de juiste verrekijker. De jonge natuurfotograaf Kevin Sundermann geeft op zaterdag en op zondagmiddag twee keer een lezing over natuurfotografie, van ver en dichtbij!

Want natuur is er in en rond het Rundveemuseum volop. De bijzondere koeien lenen zich uitstekend als fotomodel, ook de kalfjes zijn wel wat gewend. En de geiten, schapen, kippen, eenden en ganzen zijn door hun kleuren heel fotogeniek. Mooie plaatjes genoeg in Aartswoud!

Voor kinderen is een bezoek leuk en leerzaam, zij kunnen dhr. Bouwer op zaterdag 7 juli om 14.00 uur bezig zien tijdens het vlechten van eendenkorven. Die middag is er o.l.v. Margriet Brouwer een workshop om een mooi insectenhotel voor thuis te maken.

Om buiten goed vogels te bestuderen kan je niet zonder verrekijker. Een specialist op dat gebied is Cameraland. Er is maar één manier om een verrekijker of telescoop te beoordelen: in de praktijk. Het Rundveemuseum is daarvoor een perfecte locatie. Buiten heb je immers volop levende have, zowel ver weg als dichtbij. Er is een breed assortiment om te keuren en te vergelijken.

Op zaterdag- en zondagmiddag is er om 14.00 en 15.00 uur een presentatie over Natuurfotografie in Nederland door natuurfotograaf Kevin Sundermann. Hij staat ondanks zijn jonge leeftijd bekend om prachtige natuurfoto’s van wild en vogels en kan veel goede tips geven. Ook weet hij waar goede locaties in Noord-Holland te vinden zijn en weet hij uit eigen ervaring wat goede (start)apparatuur is.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 16.30 uur en is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl