ENKHUIZEN - Nog maar enkele weken voordat het 49e Jazz Festival Enkhuizen begint. Ook dit jaar gaat het hard met de kaartverkoop van de evenementen op 31 mei, 1 en 2 juni die vorig jaar uitverkocht waren. Met nieuwe, ruime locaties op vrijdag hopen we iets meer mensen te verblijden met een ticket.

De optredens van de Jazz & Swing Night vinden dit jaar plaats op 31 mei in Hotel Snouck van Loosen en De Nieuwe Doelen. De grote zaal van laatstgenoemde is voor de gelegenheid verbouwd tot een luxueuze jazzclub van Amerikaanse allure. Het publiek staat bij de laagdrempelige optredens van de internationale Hi-Stakes en Mr. Boogiewoogie tussen metershoge afbeelden van diverse jazzlegendes in een zaal die gleufhoeden en charleston jurkjes ademt. Aan de overkant van de Spoorstraat doet de Duitse Jungle Jazz Band dat, in een iets rustigere setting, in Snouck van Loosen ook.

Het overige programma is voornamelijk oud en vertrouwd. Koning Olivier is er weer op zaterdagochtend voor de jeugd met een, op Jungle Book gebaseerd, kinderprogramma waarna de stad volstroomt met jazzliefhebbers en andere mensen die van gezelligheid en muziek houden. Zaterdagavond openen acht kroegen en andere horecagelegenheden de deuren voor jazzoptredens, zondagmorgen begint met de jazzviering (ditmaal in de Zuiderkerk) en in Brouwerij de Werf vindt op zondagmiddag 2 juni het afsluitende Swingin’ Sunday – Jazz at the Docks plaats.

Ook dit jaar zullen de Franse Mama Shakers en de internationale Festival Band daar de handjes in de lucht en de voetjes van de vloer krijgen, maar dit gaat de andere bands deze middag ook lukken.

Gezien de ticketruns de laatste jaren raden we aan snel kaarten te bestellen om lege handen (en een avondje thuis) te voorkomen. Deze zijn verkrijgbaar via onze website www.jazzfestivalenkhuizen.nl.