ENKHUIZEN - Vrijdag 28 augustus nachtvlinders in het bezoekerscentrum Hertenkamp Enkhuizen. Ook proberen we met een batdetector vleermuizen te spotten.

Nachtvlinders zijn normaal gesproken niet zo gemakkelijk te zien en dus moeten ze gelokt worden. Dat gebeurt met speciale lampen en zoete smeersels. Dan wordt opeens zichtbaar hoeveel verschillende nachtvlinders er voorkomen. In Nederland zijn dat er meer dan 2000!

Het bestuderen van de nachtvlinders in ons gebied is een relatief jonge tak van sport. Het kost je immers je nachtrust. Maar opmerkelijk genoeg levert het de meest prachtige waarnemingen en verscheidenheid op. Zeer de moeite waard dus om deze diergroep nader te bestuderen. Misschien ontdekken we vanavond wederom een nieuwe soort voor ons gebied!

De vlinderwerkgroep van de KNNV (vereniging voor veldbiologie) afd. Hoorn houdt zich intussen al ruim 10 jaar lang actief bezig met de inventarisatie van de nachtvlinders in de regio. Intussen is er veel ervaring en deskundigheid verworven. In het waarneemgebied zijn inmiddels ruim 600 soorten nachtvlinders vastgesteld.

Belangstellenden zijn van harte welkom! Aanmelden is niet nodig. Bij slecht weer wordt de avond verzet. Het adres is Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen, van 20:30 tot ongeveer 01:00. Contactpersoon: Ad Roobeek, e-mail : ad.roobeek@ziggo.nl; telefoon: 0228 51 59 55 en mobiel: 06 29 27 69 28.