HOOGWOUD - Op zondag 12 juni begint het museumseizoen in Museumboerderij West-Frisia, aan de Koningspade 31 in Hoogwoud. De geschiedenis herleeft zodra u de boerderij uit 1857 binnenstapt. Het lijkt alsof de bewoner even weg is en zo weer thuis kan komen. Het bijzondere van het museum is dat het is ontstaan door de gedrevenheid van Adriaan Donker. Hij bracht een omvangrijke collectie bij elkaar van waardevolle zaken met zowel prehistorische voorwerpen als meubilair, textiel en serviesgoed. Op zondag 12 juni zijn leden van de Vereniging Behoud Westfries Kostuum in ons museum.


Zij laten u graag hun mooie Westfriese kleding zien en vertellen er van alles over. Ook laten zij het handwerken van vroeger zien. Dat doen zij ook op 17 juli, 7 augustus, 21 augustus en 4 september. Bij de boerderij is ook voor kinderen genoeg te zien en te beleven. Er zijn dieren, er is meer dan voldoende ruimte om heerlijk te kunnen spelen en er zijn leuke buitenspellen. De boerderij is zoveel mogelijk rolstoelvriendelijk gemaakt. In de Kapberg is een invalidentoilet .

In het Vierkant van de boerderij is een expositie van Zentangle, een bijzondere en mooie manier van tekenen, gemaakt door Ted van den Berg uit Spanbroek.

Verder zijn er dit seizoen een aantal speciale activiteiten in en rond ons museum:Op zaterdag 17 en 18 juni is de Kunstroute Opmeer, vier kunstenaars laten dan hun werk zienOp zondag 3 juli houden wij een textieldag waar verschillende vaardigheden met textiel gedemonstreerd worden. Ook zal er allerhande textiel te koop zijn. Op zondag 31 juli gaan wij Doen als Toen. Met eten dat we vroeger aten, de was zoals dat toen gedaan werd en een kledingshow met Westfriese kleding van rond 1900.Op zondag 14 augustus is er weer het inmiddels beroemde Adriaans Paradijs festivalWe sluiten het seizoen af op zondag 11 september met de Ambachtendag, waar veel verschillende ambachtslieden hun vaardigheden laten zien.

De Kapberg
Op het erf staat ‘de Kapberg’, een horecaruimte in huiselijke stijl. U kunt hier tijdens de openingstijden genieten van allerhande lekkers. Ook verkopen wij daar jam en honing en andere bijzondere producten die in de buurt gemaakt worden. De Kapberg kunt u overigens ook huren voor vergaderingen,workshops, feestjes of andere bijeenkomsten. U heeft dan de gehele ruimte plus alle faciliteiten (beamer, keuken, toilet) helemaal voor uzelf en uw gezelschap.

Kom gezellig picknicken in de tuin van de Museumboerderij West-Frisa.

Deze zomer bieden we u een gevulde picknickmand met streekproducten Als u de mand reserveert krijgt u ook nog eens gratis toegang voor een bezoek aan ons museum. Wilt u de Kapberg huren of een picknickmand reserveren, bel dan naar: 0226-351431 of stuur een mail : info@museumboerderijwestfrisia

Van zondag 12 juni t/m zondag 11 september kunt u op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 16.30 uur de prachtige boerderij van Adriaan Donker komen bezoeken. De prijs voor een bezoek aan het museum is € 4, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Groepen kunnen het hele jaar door komen na telefonische afspraak 0226-351431 of info@museumboerderijwestfrisia www.museumboerderijwestfrisia.nl . Wij zijn ook te volgen op facebook: museumboerderij West-Frisia en op instagram: museumboerderij_west_frisia