HOORN - Het Museum van de 20e Eeuw heeft twee bijzondere boeken in eigen beheer uitgegeven en scoort daar nu erg goed mee. Het zijn boeken voor specifieke doelgroepen die echter beiden goed zijn ontvangen en zowel in de museumwinkel als via de webshop veel worden verkocht. De boeken zijn bij de huidige tentoonstellingen over de DDR en Telekids uitgebracht.

Precies 20 jaar geleden stopte na 10 succesvolle jaren het toen mateloos populaire kinderprogramma Telekids. In die tijd konden ouders op zaterdagochtend lekker uitslapen want bijna alle kinderen zaten voor de buis. Het programma was voor zowel Irene Moors en Carlo Boszhard de start van hun carrières en uiteraard waren zij in oktober bij de opening van hun expositie en de boekpresentatie. Inmiddels hebben al veel fans het boek en de expositie, die loopt tot en met 21 juni 2020, ontdekt. Via de webshop www.museumhoorn.com/telekidsboek heeft het museum al honderden Telekids-boeken verkocht.

"De pittige Telekids Collectie"
Niet eerder verscheen er een boek over de historie van het populaire kinderprogramma. De museumuitgave staat bol van anekdotes en foto's en geeft een prachtig overzicht. Voor boek en expositie zijn de zolders van Carlo & Irene leeggehaald en archieven doorgepluisd. Het mooi vormgegeven fotoboek "De pittige Telekids Collectie" is voor slechts € 17,50 te koop. Alleen bij het Hoornse Museum van de 20e Eeuw dus.

"De tastbare DDR"
Alweer 30 jaar geleden viel de Berlijnse Muur. Over dit belangrijke onderdeel van de recente historie toont het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn t/m 29 maart 2020 de tentoonstelling "De tastbare DDR". Op een betonnen muur wordt verteld over de komst en de val van de muur. Honderden (gebruiks)voorwerpen uit de DDR vertellen over het leven in voormalig Oost-Duitsland. Bij de expositie verschijnt een boek, ook getiteld "De tastbare DDR", dat exclusief bij het museum te koop is voor slechts € 14,95. www.museumhoorn.com/ddr

Museum als uitgever
Het Museum van de 20e Eeuw heeft wel vaker boeken bij tentoonstellingen maar het is voor het eerst dat men twee volwaardige boeken, één zelfs met harde kaft, in eigen beheer heeft uitgegeven. De boeken zijn dan ook exclusief bij het museum te koop. Voordeel voor het museum is dat men alles, van teksten, foto's, vormgeving tot oplage in eigen hand heeft en dat er een lage verkoopprijs mogelijk is. Voor informatie over het museum: www.museumhoorn.nl