HOORN - Met het versoepelen van de Corona maatregelen hebben diverse culturele instellingen hun deuren weer geopend. Om deze heropening te vieren rolt het Museum van de 20e Eeuw samen met Local Guide Hoorn de rode loper uit voor bezoekers die voor hun vakantie in Nederland blijven. Speciaal voor deze thuisblijvers worden voor bezoekers van het Museum van de 20e Eeuw in juli drie gratis instap-wandelingen georganiseerd.

Deze actie vormt ook meteen het startpunt van een structurele samenwerking tussen het Museum van de 20e Eeuw en Local Guide Hoorn. Naast een combinatie van Museumbezoek en stadswandeling zullen gedurende het jaar diverse gezamenlijke acties opgezet worden voor doelgroepen binnen de regio en voor bezoekers van buiten.

Hoe meld ik mij aan?
Voor de thuisblijvers verzorgen we maar liefst 3 gratis instap-wandelingen, op deze manier is het, ook voor mensen waarvoor anders een privé wandeling te prijzig is, mogelijk om een keer mee te lopen met een stadswandeling van Local Guide Hoorn. Tijdens de wandeling wordt er gebruik gemaakt van een audio-gidsen-systeem met een zender en een ontvanger, zo kan iedereen Alette verstaan én kan de 1,5 meter afstand gewaarborgd worden.

Stadsgids Alette
De wandelingen worden verzorgd door stadsgids Alette van Local Guide Hoorn op drie verschillende dagen: zondag 12 juli - woensdag 15 juli - zaterdag 25 juli. De wandelingen starten om 13.00 uur bij de gratis parkeerplaats "De Nieuwe Wal" in Hoorn. Iedere wandeling duurt ca. 1,5 uur en eindigt op het Oostereiland bij het Museum van de 20ste Eeuw, waar u een entree kaartje koopt voor het museum. NB. Indien u een museumjaarkaart heeft mag u deze gebruiken en is de entree van het museum gratis.

Wees er snel bij, want vol is vol. Per wandeling kunnen er maximaal 15 personen meelopen. Wilt u meelopen, meldt u aan bij Local Guide Hoorn / Museum van de 20ste Eeuw, via een e-mail naar alette@localguidehoorn.com.