HOORN - In aanloop naar de start van het vaarseizoen gaat ons schip MPS de Zonnebloem een toer maken langs acht verschillende steden in Nederland. Op 13 juli doet het MPS Hoorn aan om het Nederlandse publiek en vooral onze vrijwilligers en donateurs de mogelijkheid te bieden ons prachtige aangepaste schip te bezichtigen. Vanwege de kwetsbaarheid van onze deelnemers kunnen de vaarvakanties nu nog niet starten. Als alle ontwikkelingen positief blijven, dan hopen we begin september weer te kunnen starten met de vaarvakanties.

Kapitein Jolle Wietse Visser: "Na anderhalf jaar stil te hebben gelegen vanwege corona wordt er hard gewerkt om het schip vaarklaar te maken voor onze deelnemers, mensen met een lichamelijke handicap. Deze groep is al beperkt in hun bewegingsvrijheid en corona heeft deze groep extra hard getroffen. Ook wij moesten alle vaarvakanties annuleren." Met deze toer van het aangepaste schip wil de Zonnebloem zoveel mogelijk mensen alle faciliteiten laten zien die de Zonnebloem op het schip kan bieden aan haar deelnemers. "Daarnaast willen we laten zien dat we er alles aan doen om de vaarvakanties weer veilig en vertrouwd te kunnen organiseren", vertelt kapitein Visser. Daarom zijn er speciale looproutes bedacht die de bezoekers alle voorzieningen die zijn getroffen laten zien. De rondleidingen worden in beperkte groepen georganiseerd, waarvoor bezoekers zich vooraf gratis moeten aanmelden. Per persoon kunnen maximaal twee kaarten worden gereserveerd. Visser licht toe: "Voor ieders veiligheid en gezondheid moeten we ons aan deze spelregels houden en kunnen we mensen die spontaan langskomen niet toelaten. De veiligheid van onze vrijwilligers is topprioriteit en om die reden is de capaciteit beperkt."

Tickets reserveren
Er kunnen maximaal twee tickets per vrijwilliger gereserveerd worden. Een ticket geeft toegang tot een bezoek van circa 1,5 uur. Om zoveel mogelijk bezoekers tot het schip te kunnen toelaten, verzoeken wij iedereen om zich aan deze tijden te houden.

Het schip is van dinsdag 13 tot en met 15 juli in Hoorn. Aanmelden kan via https://eventix.shop/8mqbee9z

Adres ligplaats Hoorn (tbv navigatiesystemen): Schuijteskade 5, DE Hoorn.

Toerschema
Vorige week is de toer gestart in Lemmer in Friesland. Na Hoorn zal het schip te bewonderen zijn in Lelystad (20, 21 en 22 juli), Wijk bij Duurstede (27, 28 en 29 juli), Willemstad (3 augustus), Hellevoetsluis (4 en 5 augustus), Venlo (10, 11 en 12 augustus), Cuijk (17,18 en 19 augustus) en we eindigen de toer in de thuishaven van het MPS in Arnhem (24, 25 en 26 augustus 2021).