WEST-FRIESLAND - Ze staat aan de start van een bijzondere periode: Joes Knook (17 jaar) is tweedejaarsstudent Commercieel Ondernemen aan het Clusius College. Afgelopen mei werd de studente verkozen tot ambassadeur van de 15 mbo-opleidingen van het Clusius College. Als afgevaardigde zal ze de komende maanden deelnemen aan de landelijke verkiezing tot mbo ambassadeur van Nederland.


De komende tijd zal de sportieve en nuchtere Middenmeerse aan de driekoppige jury laten zien wat ze allemaal in haar mars heeft en waarom zij dé mbo ambassadeur van Nederland moet worden. Dat doet ze in drie spannende challenges, gepresenteerd door Jan Versteegh, die de komende maanden op het YouTube-kanaal van Ditismbo te zien en te volgen zijn.

Tijdens het MBO Gala op 18 november zal de uiteindelijke winnaar van de verkiezing worden gekozen. Twee jaar geleden mocht Clusius’ student Voeding & Voorlicht Sil de Weerd een jaar lang de landelijke titel van mbo ambassadeur dragen. Of het Clusius College ook dit jaar weer meedingt naar de prijs, weten we op 18 november. Tot die tijd is Joes te volgen op de online kanalen van Ditismbo en het Clusius College.