AARTSWOUD - Op zondagmiddag 2 september is er in het Rundveemuseum in Aartswoud speciale aandacht voor macrofotografie. Ook nuttige insecten staan in de schijnwerpers. Tijdens de openingstijden van 13.00-16.30 uur is onze huisfotograaf Hanneke de Boer aanwezig om iedereen de fijne kneepjes van de macrofotografie te leren. Aart de Wit geeft wegens groot succes om 14.00 en 15.00 uur een lezing over de honingbij en Martijn Kort laat zien hoe de honing wordt gewonnen.

Het hele seizoen is de potstal van het museum de plek waar de natuurexpositie “Akkers en bijen, vogels en weiden” te zien is. En omdat natuur iets is om te beleven wordt door twee ervaren imkers de wondere wereld van de honingbij uitvoerig belicht. Honingslingeren is beslist geen alledaagse kost maar wel noodzakelijk om een heerlijk potje honing te krijgen. Leuk om te zien, ook voor kinderen. De lezingen van Aart de Wit zijn onderhoudend en voorzien van mooi beeldmateriaal. De plaatjes laten zien wat een ervaren imker doet en Aart vertelt hoe het staat met de bijenstand. Fotograaf Hanneke de Boer staat bekend om mooie plaatjes en geeft de hele middag tips om o.a. in de akkerrand bij het museum betere macro foto’s te maken. Om het direct in de praktijk te brengen de eigen camera, macro lens en/of telelens meenemen.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 16.30 uur en is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl