BOVENKARSPEL - Om de verkeerssituatie op de N307 ter hoogte van restaurant de Woeste Hoogte te verbeteren, heeft de provincie een keuze gemaakt voor een aantal maatregelen.


Door aankomend en vertrekkend verkeer van de parkeerplaats gebruik te laten maken van verschillende in- en uitritten en belijning te wijzigen, ontstaat er een overzichtelijkere situatie.

Bij de provincie, de gemeente Stede Broec en omwonenden zijn er zorgen over de verkeersveiligheid op de N307 ter hoogte van restaurant de Woeste Hoogte. Om het restaurant te bereiken, moet het verkeer op de rijbaan stoppen om vervolgens de parkeerplaats op te draaien. Omdat deze uitrit vlak na een brug ligt, kan zo'n stilstaande auto zomaar opdoemen voor het overige verkeer. Van 2017 tot 2023 zijn er op deze plek 13 ongevallen geregistreerd, waarvan 1 helaas met een dodelijke afloop.

Maatregelen

Om de verkeerssituatie overzichtelijker en veiliger te maken, worden aparte in- en uitritten gecreëerd voor het aankomende en vertrekkende verkeer. Aankomend verkeer vanuit het westen heeft door de nieuwe inrit 60 meter meer remweg. Verkeer dat over de brug komt, heeft hiermee meer ruimte om stilstaande voertuigen te zien en te remmen. De kans op kop- en staartbotsingen neemt hierdoor af. Naast deze maatregel wordt het voor vertrekkend verkeer alleen nog mogelijk de parkeerplaats van het restaurant in westelijke richting te verlaten. Verkeer dat juist naar het oosten moet, kan 850 meter verderop op de rotonde keren.

De provincie Noord-Holland werkt deze maatregelen de komende periode uit, waarna de werkzaamheden begin 2025 kunnen starten.