ENKHUIZEN - Op vrijdag 29 oktober is de maandelijkse ‘soepdag’ van het Enigmahuis. De Enigmahuis-koffieochtend in het Hertenkamp Enkhuizen, Wilhelminaplantsoen 2, wordt afgesloten met soep en brood voor de liefhebbers. Iedereen is welkom vanaf 09.30 uur.

Het Enigmahuis is een gratis welzijnsactiviteit voor (toekomstige) mantelzorgers van mensen met beginnend geheugenverlies of met de diagnose Alzheimer, maar ook voor mensen die zich alleen of eenzaam voelen. Het Enigmahuis is een laagdrempelige voorziening. Een bezoek kost niets en er is geen indicatie vanuit de Wmo nodig. Ook vooraf aanmelden hoeft niet; binnenlopen kan tijdens de openingstijden op elk gewenst tijdstip. Veel (toekomstige) mantelzorgers en hun partner hebben het best lastig. Het Enigmahuis biedt een luisterend oor, aandacht, een goed gesprek en handvatten om de thuissituatie gemakkelijker te maken.

Mensen die vragen hebben, of het spannend vinden om alleen te komen, kunnen bellen met Voor elkaar in Enkhuizen op 0228 - 350 555. Meer informatie op www.enigmahuis.nl.