AARTSWOUD - Zondag 30 augustus staat bij het Rundveemuseum in Aartswoud in het teken van insecten. Margriet Brouwer vertelt over het nut en de schoonheid van insectenvriendelijk tuinieren. De lezingen starten om 13.00 en 15.00 uur in het museum. Tussen 14.00 uur en 15.00 uur zijn er insectenvriendelijke planten te koop.

Margriet Brouwer is door haar werk steeds meer in aanraking gekomen met insecten: Zo was zij onder andere projectcoördinator voor Flevoland voor het landelijk project “Nederland Zoemt”. De doelstelling van dit project is om zo veel mogelijk geschikte bijenlocaties te ontwikkelen in Nederland. In elke tuin of klein balkon kunnen planten worden gezet die insecten zoals bijen helpen om hun nuttige werk te doen. Er zijn speciale bijenmengsels in omloop om het gemakkelijk te maken. De meeste planten en struikjes die goed zijn voor insecten zijn een aanwinst voor de tuin. Een diversiteit aan insecten en fladderende vlinders maakt elke tuin levendig en mooier. En met de tips van Margriet is een insectenvriendelijke tuin voor iedereen haalbaar. Margriet geeft een lezing met beeldmateriaal over het leven van verschillende insecten. Hoe leeft een wilde bij en hoe werkt een insectenhotel? Ook het leven van dagvlinders wordt toegelicht.

Op het buitenterrein van het Rundveemuseum wordt hard gewerkt aan een educatief pad vol informatie over dieren, planten en hun omgeving. Het nieuwe insectenhotel en het leven in de sloot hoort daar ook bij. En natuurlijk zijn op zondag 30 augustus ook alle andere bijzondere dieren te bekijken. Leuk voor ouders en hun kinderen!

Het Rundveemuseum is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, voor kinderen van 4 tot 12 jaar kost het 1,50. Wij verzoeken u vriendelijk de richtlijnen te volgen die verband houden met het corona virus. In verband met het coronavirus werkt het museum met 2 tijdsblokken. Graag ontvangen wij u tussen 12.30 en 14.30 uur, of tussen 14.30 en 16.30 uur. Voor bezoek kunt u reserveren via info@rundveemuseum.nl of via 06-12568365

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl