HOORN - 'Rembrandt, de fotograaf' heet de unieke expositie die van 22 juni tot en met 3 november 2024 te zien is in het Westfries Museum. Het museum is eigenlijk gesloten vanwege een ingrijpende verbouwing en vernieuwing, maar omdat de geplande start van de verbouwing vertraging oploopt, grijpt het museum de kans aan om ruimte te bieden aan de grootste collectie Rembrandt-etsen ooit in Nederland getoond. Er zijn meer dan 200 etsen te zien, allen uit de verzameling van Jaap Mulders.

Een hollend olifantje

Op woensdagavond 26 juni biedt de Oosterkerk ruimte aan een verdiepende lezing over de etsen van Rembrandt. Jaap Mulders vertelt daarin meer over zijn verzameling en wat hem in Rembrandt aantrekt. Michiel Roscam Abbing zoomt in op een detail van een op de expositie getoonde ets 'Adam en Eva in het paradijs': een hollend olifantje. Achter dat detail schuilt het boeiende verhaal van de echte olifant Hansken, die niet alleen Rembrandt inspireerde.

Informatie en aanmelden:

🔹Woensdag 26 juni 2024 om 20.00 uur (tot circa 22.00 uur - inloop vanaf 19.45 uur).

🔹Oosterkerk, Grote Oost 58-60, Hoorn.

🔹Entree: 5,-.

🔹Gratis voor Vrienden van het Westfries Museum en leden van Bibliotheek Hoorn. Dan graag reserveren via: info@westfriesmuseum.nl o.v.v. Lezing Rembrandt 26 juni.

Ook het Westfries Museum steunen? Word Vriend, help het museum en ga gratis naar activiteiten als deze. Lees meer over Vriend worden op www.westfriesmuseum.nl/steun-ons.