ENKHUIZEN - De verkiezingen voor het Europese parlement komen eraan. Wat betekent de EU voor onze toekomst? Martin Vis: “De lezing maakt je politiek bewuster. Na de lezing heb je een beter zicht op onze toekomst. Je krijgt een beter beeld wat de EU doet. Je krijgt geen stemadvies en het is ook geen propaganda voor een specifieke partij. De lezing begin ik met een uitleg over globalisatie, overbevolking, groei-economie en geldschepping. Vervolgens kijk ik naar een aantal problemen. De pauze is voor de eerste discussies. Daarna kom ik met mogelijke oplossingen op tafel met de standpunten van de huidige politieke partijen. Wat betekent de “Vervuiler betaalt” voor multinationals? Hoe komt de circulaire economie op gang? Moeten we uit de euro stappen? Welke maatregelen zijn er tegen overbevolking? Het laatste half uur is er voor de discussie die zeker zal ontstaan.”

De lezing "Een andere kijk op politiek" wordt gegeven door Martin Vis; met als oorspronkelijke opleiding natuurkunde. Na zijn actieve loopbaan kwam er eindelijk tijd vrij om eens echt uitgebreid te kijken naar: Waarom wordt ons natuurlijk leefmilieu en daarmee onze toekomst aangetast. Al gauw blijkt dan dat er geen andere keuze is te stoppen met de groei-economie. Martin Vis geeft hiervoor een aantal oplossingen. De lezing is tot stand gekomen na jaren van studie. Een ieder die zich wil verdiepen in deze materie, is welkom. Voorkennis is niet noodzakelijk.

Datum: donderdag 25 april 2019, 19:00 uur zaal open, start lezing 19:30 uur, 21:00 uur einde lezing waarna gelegenheid voor discussie.
Locatie: de Drommedaris Enkhuizen in de Enza Zaden zaal
Toegang: gratis, consumpties voor eigen rekening