MEDEMBLIK - Op zaterdag 13 juli en zondag 14 juli staat er in het park naast de Overlekersluis in Medemblik een heus W.O.II Kampement en worden bezoekers mee terug in de tijd genomen. In een weekend vol activiteiten en demonstraties, staat het thema 'Leven voor Vrijheid' centraal.

Van jong tot oud is er voor iedereen wat te doen, van meedoen aan de interactieve opdrachten tot gezellig rondkijken en meer ontdekken over de Tweede Wereldoorlog. Kom langs en waan je een weg door de stormbaan, ontdek de verhalen, peddel mee in originele stormboten, bekijk demonstraties en ga op missie om de morsecode te kraken! De toegang is gratis.

Op het kampement kun je veel beleven en ontdekken, waarbij alle materialen en voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog komen. Re-enactors nemen de bezoekers mee terug in de tijd met de levende geschiedenis en geven diverse demonstraties. Bijvoorbeeld over de werking van rookmachines, de rol van Chaplains en over geallieerde wapens met live blank-fire schoten. Op het W.O.II Kampement kun je meedoen met allerlei activiteiten, zoals peddelen in originele stormboten, een snelle tijd neerzetten op de stormbaan, lopen over de enigste nog werkende pontonbrug uit de Tweede Wereldoorlog en leer je door een missie meer over de Tweede Wereldoorlog en een aantal lokale verhalen.

Bezoekers kunnen bij de W.O.II Foodtruck een broodje hamburger/worst kopen, welke worden bereid op originele veldkeukens van het geallieerde leger.

Sta tijdens het weekend stil bij de gebeurtenissen uit de W.O.II, ontdek waarom dit zo belangrijk is geweest voor onze vrijheid vandaag de dag en ga in gesprek met elkaar over hoe eenieder in de samenleving van nu zijn/haar steentje bij kan dragen om de kostbare vrijheid te behouden.

Toegang is gratis.

Locatie: In het park naast de Overlekersluis te Medemblik

Wanneer: Zaterdag 13 en zondag 14 juli

Openingstijden: Zaterdag 13 juli 10:00-17:00, zondag 14 juli 10.00-16.00

Demonstratietijden: Beide dagen om 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 uur

Bereikbaarheid/parkeren:

Het evenement is goed bereikbaar per fiets en te voet, auto’s kunnen geparkeerd worden op het industrieterrein aan de Nijverheidsweg te Medemblik.

Website: www.pontoongroup4045.com