HOORN - In de meivakantie toch naar school? Dat kan met de familieactiviteit Leren in de Gouden Eeuw. Tot en met zondag 12 mei ontdek je in het Westfries Museum alles over leren in de Gouden Eeuw. De vakantieactiviteit is verlengd vanwege het grote succes en het feit dat sommige scholen vakantie hebben tot en met 12 mei.

Nu gaat iedereen in Nederland naar school. Sterker nog, je moet zelfs. Iedereen is verplicht tot zijn 18e naar school te gaan. Maar hoe was dat in de Gouden Eeuw? Ging iedereen toen ook naar school? Welke vakken leerden de kinderen en waren er al universiteiten? Ga mee op ontdekkingstocht en doe mee met de rekenles op het rekenbord. Probeer de houten schooltas uit en voel hoe het was als je de pechvogel naar je hoofd gegooid kreeg.

Doorlopend programma
Jeugd tot 18 jaar mag gratis naar het museum. Leren in de gouden eeuw is een doorlopend familieprogramma, waarbij je zelf op ontdekkingstocht gaat. De vakantieactiviteit die tot en met Moederdag duurt is gratis en je krijgt ook nog een leuk aandenken mee.

Welkom in de Gouden Eeuw
Het Westfries Museum in Hoorn is een museum van de Gouden Eeuw. Het is gevestigd in het monumentale Statencollege uit 1632. De collectie en het gebouw vertellen samen het verhaal van de Gouden Eeuw, met speciale aandacht voor de VOC. Het museum wil heden en verleden met elkaar verbinden en bezoekers verrassen. Naast de vaste collectie presenteert het museum drie keer per jaar een tijdelijke tentoonstelling. In 2019 staat het tentoonstellingsprogramma in het teken van 400 jaar Batavia. In de meivakantie is de tentoonstelling Indisch Palet te zien. Kijk voor meer informatie op www.wfm.nl.