BOVENKARSPEL - Tijdens de jaarlijks landelijke sterrenkijkdagen, die plaatsvinden in het weekend van 24 t/m 26 febr. 2023, is bij Volkssterrenwacht Orion publiek van harte welkom en kunt u een onvergetelijke avond beleven met o.a.:


- Doorlopende korte voorstellingen in het planetarium.
- Sterren en nevels bewonderen door één van de megatelescopen.
- Met je smartphone of camera door de telescoop heen fotograferen.
- Uitleg en laatste informatie over de marsprojecten.
- Bezichtiging van de nieuwste door André Kuipers geopende tentoonstelling.
- Mineralen bekijken door microscopen.
- Uitvoeren van natuurkundiger proefjes met een link naar de sterrenkunde.

Tijdens deze Landelijke Sterrenkijkdagen 2023 zijn voor publiek op meerdere plekken in Nederland sterrenwachten open om door een telescoop te kijken; meer info op www.knvws.nl en www.sterrenkijkdagen.nl ; het is het langstlopende landelijke sterrenkundige publieksevenement van ons land waarbij alles draait om het ontdekken en beleven van de sterrenhemel boven Nederland. Sterrenkijken is al jaren populair, want de Landelijke Sterrenkijkdagen bestaan al 47 jaar en wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde.

Inlichtingen: telefonisch: 06-48850445 of via email: pr@volkssterrenwachtorion.nl Meer info: www.volkssterrenwachtorion.

Openingstijden: Zat 25 februari 2023 van 19:00 - 22:00 uur, Zon. 26 februari 2023 van 14:00 - 17:00 uur. Er hoeft niet te worden aangemeld van te voren..

De toegang is gratis (een vrijwillige bijdrage is van harte welkom😉)