OBDAM - Wijneducatie Nederland verzorgt begin volgend jaar een landelijk erkende wijncursus in De Brink. Beperkt aantal plaatsen; inschrijving geopend.


Vanaf 20 januari a.s. vindt er in De Brink een diepgaande wijncursus plaats. De cursus beslaat in totaal vijf maandagavonden van 19:30 tot 22:30 uur en is bij uitstek geschikt voor hen die meer willen leren over wijn dan de gebruikelijke wijnproeverij te bieden heeft.

Caroline Cocheret is de drijvende kracht achter Wijneducatie Nederland. Zij is geregistreerd Vinoloog en geeft al jarenlang, op kundige en gepassioneerde wijze, wijncursussen door het hele land. De cursussen van Wijneducatie Nederland zijn uiterst boeiend voor hen die meer willen weten over herkomst, druiven, wijnbereiding en wijnen in combinatie met spijzen. De wijncursus zal plaatsvinden op de maandagavond van 19:30 uur tot 22.30 uur. De eerste avond is op 20 januari 2020 en daarna op 27 januari, 3 februari, 10 februari en 17 februari.

Aan de hand van de te proeven wijnen worden belangrijke thema’s behandeld zoals: wijnbereiding, etiket lezen, druiven herkennen, herkomst, kwaliteit herkennen, een proefnotitie maken en 'wijn en spijs'. Per avond worden er circa acht kwalitatieve wijnen behandeld uit diverse landen en streken.

Tijdens de cursus wordt er gebruik gemaakt van een theorieboek, een aromawiel en een beamer. Het boek, evenals een proefnotitie boekje en de formulieren die ingevuld moeten worden, zijn bij de cursusprijs inbegrepen. Elke avond wordt afgesloten met kaas en brood. De deelnemers hebben, na het doorlopen van de cursus, voldoende kennis om zich desgewenst op te geven voor het landelijk examen Wijnoorkonde.

De kosten voor deze cursus bedragen € 250,-, inclusief wijn, kaas, brood, het theorieboek en andere materialen.

Wanneer u verzekerd wilt zijn van deelname aan deze boeiende cursus is alvast aanmelden verstandig. Er is namelijk mar een beperkt aantal beschikbare plaatsen. Aanmelden kan via de website www.debrinkobdam.nl. Met vragen kunt u zich wenden tot Carin Vagevuur; carin.vagevuur@debrinkobdam.nl of Chantal Nooij; chantal.nooij@debrinkobdam.nl.