ENKHUIZEN - De Vereniging Oud Enkhuizen organiseert op woensdag 22 augustus alweer de laatste stadswandeling van dit seizoen. De wandeling "Henkuzers van vroeger" gaat over bekende stadsgenoten van de afgelopen 500 jaar.

De alweer laatste stadswandeling van het seizoen is een spiksplinternieuwe wandeling in het programma! De wandeling “Henkuzers van vroeger” gaat over bekende stadsgenoten van de afgelopen 500 jaar. Maar hoe bekend zijn zij eigenlijk anno 2018? Van sommigen staat er een standbeeld of er zijn straten naar hen vernoemd, maar er zijn in de afgelopen eeuwen talrijke burgers geweest die hun steentje hebben bijgedragen aan de economie en ontwikkeling van de stad.

Bijvoorbeeld stadsdokter Paludanus, die Enkhuizen beroemd maakte door zijn rariteitenkabinet, zijn tijdgenoot carthograaf Jan Huygen van Linschoten, die Enkhuizen letterlijk en figuurlijk op de kaart zette of Dirk Gerritszoon Pomp, die als één van de eerste Hollanders voet aan wal zette in China. Wie kent de achtergrond van Cornelis Stapel, van origine kastelein, die met een tweetal vennoten een zieltogende scheepswerf aan de Paktuinen opkocht en hiermee de economie een impuls gaf. Wat dreef hen ertoe om zich in te zetten voor hun medemens, hun geloof, stad of land? Wat dreef degenen, die naar onbekende avonturen in vreemde oorden verlangden?

Wandel voor de laatste keer dit seizoen gratis mee en ontdek het reilen en zeilen van Henkuzers van vroeger.
Verzamelen om 19.30 uur op het Zuiderkerkplein.