HOORN - Onder de titel Verstilde Beweging exposeert het kunstenaarsduo Horden en Schimmel hun nieuwste werk in De Boterhal te Hoorn. Zowel Annelies Horden als Gerda Schimmel zijn lid van Kunstenaarsvereniging Hoorn en omstreken.

Het zaalvullende werk Verstilde Beweging is opgebouwd uit beeldfiguren van perkament en kleine kleurige acrylblokjes waarin de figuren geprojecteerd zijn weergegeven.

Het is een hommage aan de nieuwe generatie jongeren, de generatie die gepokt en gemazeld is met alles wat zich in de digitale wereld afspeelt en die geen dag zonder de mobiele telefoon kan.

Horden & Schimmel hebben deze opkomende nieuwe mens willen weergegeven in een uitzonderlijke beeldengroep die ons confronteert met de veranderde verhoudingen die het proces van digitalisering met zich meebrengt. Het duo laat door de samenhang tussen de afzonderlijke figuren zien dat elk mens daarin niet alleen een eigen strijd levert, maar ook tot een groep behoort.

12 september t/m 18 oktober 2020
Opening zondag 13 september 16.00 uur*!

*! In verband met de coronamaatregelen mag er slechts een beperkt aantal mensen aanwezig zijn. U kunt zich voor de opening aanmelden via info@boterhal.com.

Voor meer informatie: Margo Schoutsen, curator | margoschoutsen@gmail.com | 06-21920648
Gerda Schimmel | gerda@gerdaschimmel.nl | 06-52026446