ZWAAG - Kringloopwinkel Emmaus, gevestigd aan De Oude Veiling in Zwaag, heeft zaterdag 29 juni twee maatschappelijke organisaties in het zonnetje gezet: Stichting Voedselbank West-Friesland en stichting De Samenhang (paardrijden voor gehandicapten).

U kent Emmaus als dé ideële kringloopwinkel van Hoorn en omgeving. Spullen en bovenal mensen krijgen hier een tweede kans. De winkel wordt gerund door zo’n 35 vrijwilligers en een coördinator. De vrijwilligers vinden hier een nuttige tijdsbesteding, sociale contacten of een opstapje naar betaald werk. Van oudsher zet Emmaus zich in voor de bestrijding van armoede, een beter milieu en probeert onrecht tegen te gaan. Met de verkoop van tweedehands goederen dragen wij ons steentje bij op landelijk en Europees niveau.

Maar Emmaus West-Friesland wil ook graag lokale of regionale maatschappelijke doelen ondersteunen. Dit maal vielen de Voedselbank en De Samenhang in de prijzen: zij mochten elk een cheque van € 1500,-- in ontvangst nemen!

De voedselbank zal het geld nuttig besteden aan energiekosten (de koelingen moeten blijven draaien) en brandstofkosten voor hun transport. De voedingswaren mogen dan weliswaar gratis verkregen zijn, de verwerking is dat niet. Al draait ook deze organisatie op louter vrijwilligers.

Vereniging De Samenhang zal het geld gebruiken voor hun jaarlijkse kamp. Ruiters met een beperking, jong en oud, krijgen jaarlijks een weekend weg aangeboden. Ook deze organisatie draait geheel op vrijwilligers. Maar de huur van de accommodatie, eten en drinken: het is allemaal niet gratis. Met de bijdrage van Emmaus wordt het jaarlijkse kamp iets makkelijker te organiseren.

Kringloopwinkel Emmaus is gevestigd aan De Oude Veiling 109, 1689 AD in Zwaag. In juli en augustus zijn wij geopend volgens zomerrooster: dinsdag t/m zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur. Zie ook onze site: www.emmaus-wf.nl