HOORN - Begin je Koningsnacht goed! Op vrijdag 26 april 2024 om 19.30 uur organiseert Team Educatie van het Westfries Museum een interactieve lezing met quiz in de Boterhal op Kerkplein 39 te Hoorn. Iedereen is welkom om mee te doen, de activiteit is gratis.


Eugene Bakker en Lars Boon geven een ludieke en informatieve lezing over een wel heel bijzondere familie: de Oranjes! Deze uitzonderlijke geschiedenis wordt heel toepasselijk op Koningsnacht uitgelicht via een interactief programma. Na de quiz door Eugene, de museummeester, volgt een uitleg over de Opstand en het begin van de Oranjes. Daarbij wordt ook de link gelegd naar West-Friesland. Via het muzikale intermezzo van het Wilhelmus en de uitleg van een aantal coupletten, zal historicus en podcastmaker Lars de bezoekers meenemen in de stamboom van de Oranjes. Vragen? Shoot! Eugene en Lars zijn er klaar voor.

Vrijmarktstijl

De gratis Oranjelezing start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00, en het programma duurt ongeveer een uur. Na afloop van de lezing zal er, compleet in vrijmarktstijl, met de pet rond worden gegaan. De opbrengsten gaan naar het Team Educatie voor onderwijsactiviteiten. De Oranjelezing met quiz is voor iedereen, dus sluit gerust aan. Je kunt gewoon binnenlopen of je aanmelden via educatie@wfm.nl. Dan ben je verzekerd van een plek.

Museum dicht, Boterhal open

Het Westfries Museum is langdurig gesloten vanwege een ingrijpende verbouwing en vernieuwing. Maar in de stad én online blijven we het verhaal vertellen over de geschiedenis van Hoorn en West-Friesland. Dat doen we met de bijzondere publiekstrekker ‘Ontdek het verhaal van Hoorn’ in de Statenpoort in Hoorn, maar ook met online tentoonstellingen, onderwijsactiviteiten en op Koningsnacht dus met de eenmalige Oranjelezing in de Boterhal op het Kerkplein. In de zomer van 2024 openen we ons leeggeruimde museumgebouw aan de Roode Steen zelfs weer even voor een unieke Rembrandt-expositie! Westfriesmuseum.nl/rembrandt.

Oranjelezing met quiz (gratis)

· De Boterhal

· Kerkplein 39 Hoorn

· Start 19.30, inloop vanaf 19.00 uur.

· Meer weten over de educatie-activiteiten van het Westfries Museum, in de Boterhal en daarbuiten? Westfriesmuseum.nl/educatie