MEDEMBLIK - Elke maand begeleid het traject "Weet wat je eet!" in samenwerking met de Schaafsma Kliniek en Jumbo Monique ondersteund door Jeelink, o.a. bezoekers van supermarkten om gezonde keuzes te laten maken tijdens het boodschappen doen. "Weet wat je eet!" geeft maandelijks een brochure uit met eerlijke en juiste medische informatie over een gezondheidsthema waarbij passende ontbijt- en lunchrecepten voor het betreffende thema in staan. In de editie van deze maand wordt het thema Reuma & Bewegen besproken. In navolging van deze inspirerende samenwerking is de Doe dag ontstaan. Wat kan er wel als je reuma hebt staat op deze eerste Doe dag centraal. Een gezonde lijfstyle is namelijk meer dan gezond eten en bewegen!

Wat gaan we doen?
Elke Jeelink Doe-dag staat in het teken van een speciaal thema. Hoewel informatie en activiteiten per thema kunnen verschillen, staan de volgende vier aspecten ALTIJD centraal tijdens de Jeelink doe dagen. De informatie en activiteiten kunnen per thema verschillen maar de volgende vier aspecten staan altijd centraal:

- Bewegen
- Lekker en gezond eten
- Samen doen, met en voor elkaar
- Kennis

Meer bewegen is gezond en het opdoen van nieuwe sociale contacten verrijkt onze
binnenwereld. Lekker maar ook gezond eten maakt blij en dit samen met de juiste kennis helpt jou om jouw levenskwaliteit te vergroten en dus de kans op klachten te beperken. Al deze vier aspecten zijn van grote waarde voor het leven van een gezond, sociaal en vitaal leven.

Het denken in cirkels, dat is wat Jeelink doet. Eerlijk advies vanuit de medische wetenschap, het aanbieden van gezonde lunch- en ontbijtrecepten vanaf de vloer van de super, in combinatie met een brochure waarin elke maand een andere medisch specialist de theoretische achtergrond geeft bij het gekozen thema.

Vervolgens bieden we onze medeburger als follow-up een dag aan waar op zij zich kunnen laten informeren over de zienswijze vanuit de kruidenleer. Tijdens een wandeling neemt Annet van der Tweel je mee in wat direct vanuit de natuur eetbaar is, welke geneeskracht er in vele planten, bomen en wortels schuilt en brengen we zo kennis terug bij onze medemens die vroeger heel natuurlijk overging van ouder op kind. Wil je iets actiever zijn, dan is er ruimte om een balletje te gooien op de jeu-de-boulesbaan, een paar holes te lopen, deel te nemen aan een powerwalk, of een golfclinic te volgen.

Zo ziet ons programma eruit:
11.30 Start met een kop koffie
11.45 Eerste deelactiviteit
12.30 Lunch: een gerecht uit de brochure wordt gekookt en, waar mogelijk, gemaakt van geredde producten uit de supermarkt. Het verhaal hierachter wordt verteld tijdens de lunch.
13.00 Tweede deelactiviteit
13.45 Afsluiting met een kop koffie, terwijl Petra Hasselt medisch pedicure je meeneemt in welke ‘nevenschade’ zij ziet door het niet zorgvuldig omgaan van je lijfstijl.

Wij vragen hiervoor een bijdrage van €22,49 per deelnemer. Het programma is geheel binnen de mogelijkheden van deze tijd opgezet. De koffie en lunch zijn na gelang To Go. De deelnemende partijen werken kosteloos samen, de opbrengst van deze dag gaat naar de horeca-uitbater.

Zo zie je dat vele thema’s samen komen:
bewegen - goed eten - medische wetenschap -
sociale cohesie - tegengaan verspillen van
voedsel - kruidengeneeskunde en sport.

Lijkt het je leuk om deel te nemen, geef je dan op vóór 24 maart via www.jeelink.nl/evenementen en kom naar Golfbaan de Vlietlanden in Medemblik.