AARTSWOUD - Traditiegetrouw is in het weekend na Sinterklaas het West-Friese dorp Aartswoud in Kerstsfeer gehuld. Op zaterdag 10 en zondag 11 december komen bezoekers binnen zonder kloppen op maar liefst 19 locaties. Nog niet eerder stonden tussen 10.00 en 17.00 uur zo veel deuren open voor bezoek. Op zaterdag is de openingstijd zelfs verruimd naar 20.00 uur. De enthousiaste deelnemers laten graag zien wat de Aartswoudse kerstsfeer inhoudt!

De talrijke bezoekers weten het al: daar waar de vlag wappert staan de deuren open. Het kerstthema wordt verassend en veelzijdig gecombineerd met ambachtelijkheid, kunst en muziek. Op elk adres liggen gratis folders klaar met informatie over de locaties en een plattegrond.

Op creatief gebied valt er heel veel te zien. De nadruk daarbij ligt op “handgemaakt, natuurlijk, doorleefd, maar vooral ‘anders’. Ook de smaakpapillen kunnen aan het werk. Peren uit eigen boomgaard, oliebollen, gerookte vis en ander lekkers is er te kust en te keur. Voor kinderen zijn er kinderworkshopjes. In de Schoolstraat zijn gratis concerten te beluisteren. Hale Bob Four treedt op zaterdag vanaf 17.30 uur op in het dorpscafé. Zij zingen kerstliedjes en evergreens. Op zondag zingen Shanice van der Fluit en Anouk Geertsema tussen 14.00 en 16.00 uur kerstliedjes in de stal van het Rundveemuseum. En de opbrengst van de kerstbomen die op zaterdag te koop zijn is voor de sportvereniging.

Tot slot aandacht voor het Kersttreintje. Bezoekers kunnen op beide dagen vanaf 12.00 uur voor een luttel bedrag overal in- en uitstappen. Dan blijft er meer tijd over om alle adressen te bezoeken. En die tijd is beslist nodig om alles te bekijken. Aartswoud is een prachtige plek om in de juiste eindejaars stemming te komen. U bent van harte welkom!

Voor meer informatie: www.kerstsfeeraartswoud.nl