MEDEMBLIK - De bemanning van de reddingsboten van KNRM Medemblik moest afgelopen zaterdag in actie komen om opvarenden van een omgeslagen catamaran voor de kust van Onderdijk uit het water te redden.

De KNRM had iets daarvoor bericht binnengekregen van de Kustwacht dat een catamaran voor de kust van Medemblik was omgeslagen en de drie opvarenden daarbij in het water waren gevallen. Ter hoogte van Onderdijk werd de catamaran aangetroffen, met twee personen die zich eraan vastklampten. De derde opvarende was nergens te bekennen.

Wat bleek: de derde opvarende was een 12-jarig meisje, dat inmiddels door een windsurfer naar de kant was gebracht. De andere twee personen zijn zo snel mogelijk aan boord van de reddingsboot gehesen en warm ingepakt met dekens. Ze hadden al enige tijd in het water gelegen. Ook waaide het behoorlijk. Desondanks waren ze ongedeerd.

Eenmaal op de kant zijn de twee opvarenden herenigd met het meisje. De KNRM heeft met behoorlijk wat moeite de catamaran weer overeind gekregen en naar de kant gebracht.