AARTSWOUD - Op zondag 4 oktober is er tijdens Dierendag een kinderspecial in het Rundveemuseum in Aartswoud. In de middag zijn er in twee blokken leuke kinderworkshops rond het thema. Omdat er in de twee tijdsblokken per blok maar maximaal 15 kinderen kunnen meedoen is opgave dringend gewenst. De entree bedraagt € 7,50 voor begeleider en kind, als kinderen zelfstandig komen kost het 5 euro. Voor de begeleidende volwassen bezoekers is er uiteraard een deskundige rondleiding langs de dieren en het museum.

Waar kan je Dierendag beter vieren dan vlak bij de dieren van het het Rundveemuseum? Tijdens de kinderworkshops kunnen kinderen een dier knutselen, een kunstkoe melken, oud Hollandse spelletjes spelen en kuikentjes bekijken. Om inspiratie op te doen is een tochtje langs alle aanwezige dieren inbegrepen. Tot slot gaan kinderen mooi geschminkt weer naar huis.
De dieren in en rond het Rundveemuseum zullen op 4 oktober blij zijn met extra aandacht. Alle dieren en vooral de koeien zijn het altijd al goed gewend. Als (tamelijk) zeldzaam ras wordt er met de koeien raszuiver gefokt zodat hun aantallen weer stijgen. Het bijzondere is dat de kalfjes bij de moeder blijven. En ook alle andere aanwezige dieren zijn van een opmerkelijk soort. Voor kinderen en begeleiders is het leuk en interessant om het levendige museum te bezoeken. Juist ook op Dierendag!

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. Het museum werkt met 2 tijdsblokken. Graag ontvangen wij de kinderen tussen 13.00 en 14.30 uur, of tussen 15.00 en 16.30 uur. Het museum is geopend van 12.30- 16.30 uur. Voor bezoek kunt u reserveren via info@rundveemuseum.nl of via 06-12568365