NIBBIXWOUD - Nu de scholen en kinderopvang gesloten zijn, zitten veel kinderen alweer een tijdje thuis. Alleen kinderen van ouders met een cruciaal beroep of kwetsbare kinderen kunnen op school terecht voor noodopvang. Op sommige scholen is de noodopvang zo vol, dat zij extra hulp goed kunnen gebruiken. De pedagogisch medewerkers van Kinderopvang Berend Botje springen bij!


Anders dan in de eerste coronagolf, waar de kinderopvang voor het overgrote deel verantwoordelijk was voor de noodopvang van (schoolgaande) kinderen, is dit nu de taak van de scholen. Nadat bekend werd dat de scholen ditmaal de noodopvang voor de schoolgaande kinderen moeten verzorgen, bood Berend Botje hen de helpende hand aan. Inmiddels biedt een flink aantal pedagogisch medewerkers van Berend Botje ondersteuning op meer dan 20 scholen in de gemeenten Medemblik, Hoorn, Enkhuizen, Edam-Volendam, Koggenland, Opmeer en Oostzaan.

Bekend op school
Pedagogisch medewerker Cisca stond afgelopen vrijdag voor het eerst naast de vaste juf op de groepen 1 en 2 van de St. Nicolaasschool in Nibbixwoud. Dat is niet nieuw voor haar, want Cisca is eerder anderhalf jaar klassenassistent geweest op school. Normaal gesproken werkt zij vier ochtenden in de week bij peuterspeelgroep Berend Botje Hummelhof, die over twee grote ruimten beschikt in het gebouw tegenover de school. Door de gunstige ligging is er al jaren een goede samenwerking met school.

Fijn om te helpen
‘Ik vind het heel leuk om te kunnen helpen op school,’ aldus Cisca, ‘vrijwel alle kinderen ken ik, omdat ze bij mij op de peuterspeelgroep hebben gezeten. Het ging dan ook erg goed’, vertelt ze. ‘De kinderen mochten heerlijk vrij spelen, maar ook kleine opdrachtjes maken bijvoorbeeld. Hierbij konden we de kinderen begeleiden waar nodig. Later hebben we ook, samen met de kinderen van groep 3, lekker gegeten en buiten gespeeld. Het is een fijn gevoel om te kunnen helpen in deze gekke tijd.’

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Kinderopvang Berend Botje op www.berendbotje.nl of neem contact op via 088-2337180.