AARTSWOUD - De kinderen van basisschool De Dubbele Punt in Aartswoud hadden op woensdag 21 april een uitstapje naar het Rundveemuseum. Daar kwamen zij met een mooie boodschap. Zij overhandigden een cheque van € 441,15 aan Ada Kieft, de penningmeester van het museum. Die was namens het bestuur heel erg verrast door het prachtige resultaat. Zij bedankte de kinderen en hun juffen voor het vele werk dat is verricht om het geld bij elkaar te krijgen.


Er waren drie acties op touw gezet. Om te beginnen was er een statiegeld-inzameling. Er was ruimte om flessen, bierkratjes etc. bij de school neer te zetten. En er was een heuse kringloopwinkel ingericht met spullen die de kinderen en hun ouders konden missen. Ook de cliënten van de Prinsenstichting leverden spulletjes aan. Het werd een mooie verzameling artikelen die tijdens drie verkoopmomenten grif van de hand gingen. Tot slot konden in de laatste week van de actie de zelfgekweekte tulpen worden geplukt en verkocht. In een kweekkas doen de leerlingen mee met de Tuinbouw Battle en het trof dat de tulpen net op tijd klaar waren.

Het Rundveemuseum boft maar met zo’n basisschool in de buurt. Na de ernstige brand van februari wordt alles uit de kast gehaald om de koeien weer hun eigen “home” in de stal in Aartswoud te geven. Daar is veel voor nodig en gelukkig leven heel veel mensen mee! Ook de kinderen van Aartswoud hebben hun steentje nu bijgedragen en alle vrijwilligers, de mensen van de Prinsenstichting en het bestuur bedanken hun hartelijk voor hun grote inzet en betrokkenheid. Het was top!