MEDEMBLIK - Van dinsdag 21 tot en met zaterdag 25 mei kunnen kinderen in Medemblik gratis kennismaken met de watersport. Optimist on Tour, het landelijk rondreizend watersportevenement, meert dan weer aan in de Oosterhaven in Medemblik. Tegelijkertijd vindt de Medemblik Regatta Nautiek Festival plaats, meervoudig kampioenen zoals Dorian van Rijsselberghe, Kiran Badloe en Lilian de Geus varen hun wedstrijden op het IJsselmeer bij Medemblik. Jij kan nu ook leren zeilen in een Optimist, kanovaren of suppen net als de topzeilers die de Medemblik Regatta varen. Kom met je vriendjes en vriendinnetjes langs bij Optimist on Tour!

Basisschoolkinderen uit groep 6, 7 en 8 doen onder schooltijd mee aan Optimist on Tour. Een aantal klassen krijgen van tevoren al een 'spreekbeurt' op school, waarbij een instructeur de kinderen voorbereidt op hun deelname. In de middag en op zaterdag kunnen kinderen zich, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, inschrijven om mee te doen met Optimist on Tour. Kinderen krijgen een theorieles op de kant en zitten vervolgens zelf achter het roer van een Optimist en gaan kanovaren of suppen (stand up paddling). Plezier op het water gegarandeerd!

KNRM
In Medemblik werkt Optimist on Tour ook samen met de KNRM (de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij). Kinderen leren bij de KNRM alles over veiligheid en kunnen met de Prins Hendrik, een voormalige reddingboot van de KNRM, het IJsselmeer op gaan om de wedstrijden bij de Medemblik Regatta te bekijken.

Optimist on Tour op de vereniging
Optimist on Tour is een initiatief van het Watersportverbond. Om kinderen uiteindelijk de stap naar een vereniging te kunnen laten maken, wordt samengewerkt met WSV Bestevaer uit Medemblik. Charlotte van Leerdam, Coördinator Jeugdzeilen vanuit het Watersportverbond geeft aan: "We vinden het belangrijk om kinderen en ouders de mogelijkheden in hun eigen buurt te laten zien en daarom werken we graag samen met verenigingen en zeilscholen. Kinderen maken bij Optimist on Tour voor het eerst kennis, maar kunnen de sport echt beoefenen op een vereniging of zeilschool. Zoals bij WSV Beastevaer, zij organiseren zondag 26 mei Optimist on Tour op de vereniging. Hierbij kunnen kinderen op de vereniging nog eens zeilen in een optimist en windsurfen. Kinderen kunnen met hun ouders tussen 10.00 en 15.00 uur langs komen, drinken en iets lekker staat op de vereniging klaar!".

Nieuwsgierig?
Kijk dan op www.optimistontour.nl en meld je rechtstreeks aan om zeker te zijn van een plek. Aanmelden kan ook ter plekke op locatie. We zien je graag bij Optimist on Tour in Medemblik!

Medemblik Regatta Nautiek Festival
Dit jaar vindt de 35e editie van de Medemblik Regatta plaats. Dit zeilevenement, waar topsporters van over de hele wereld aan meedoen, wordt altijd in de laatste week van mei in Medemblik georganiseerd. Voor en na je bezoek aan Optimist on Tour kan je bij het Regatta Center Medemblik een kijkje nemen bij dit grote evenement en wellicht loop je dubbelvoudig Olympisch kampioen Dorian wel tegen het lijf! Op zaterdag vinden de finales plaats die vanaf de dijk bij Medemblik goed zichtbaar zijn! Bijvoorbeeld vanuit het reuzenrad die op vrijdag en zaterdag op de kade staat. Naast leren zeilen en de zeilwedstrijden is er nog veel meer te doen in Medemblik met het Nautiek Festival. Toffe scoutingactiviteiten in het centrum van Medemblik, sportclinics bij het Regatta Center en we sluiten de week zaterdagavond af met een Floating Movie.

Wil je meer weten over Medemblik Regatta Nautiek Festival? Ga dan naar deze site.