ENKHUIZEN - Ook al gaat dit jaar Lichtjesavond niet door in Enkhuizen, een dag later is er toch wat moois te beleven. Op zondag 19 december is namelijk het Bovenwerk van het nieuwe orgel in de Westerkerk weer te horen.

Theo Jellema speelt dan een afwisselend programma waarin hij vooruitblikt naar Kerst. Hij maakte onder meer een keuze uit de kerstliedbewerkingen van de laat 18e eeuwse organist Balbastre die in zijn tijd in Parijs een bijna popster-achtige status genoot. Het waren precies zijn kerstliedbewerkingen waarop die populariteit berustte. Jellema maakt ook een uitstapje naar Zuid-Duitsland. Daar werd orgelmuziek gecomponeerd bij het folkloristische ‘kerstkindje wiegen’, muziek die op het orgel ontroerend zal klinken. Aanvang van het concert is 15.00 uur. De toegang is gratis maar een bijdrage na afloop voor de verdere bouw van het orgel is altijd welkom!

Hoewel het vast een hartverwarmend concert wordt: zorg wel voor warme kleding, het is ’s winters niet echt warm in de kerk! Vanwege de Corona maatregelen is een geldige QR-code een vereiste bij binnenkomst.

https://westerkerkenkhuizen.nl/kerstconcert-19-december-door-theo-jellema/