LANGEDIJK - Bijna 25.000 bezoekers genoten de afgelopen twee dagen van de 17e editie van het Indian Summer Festival in Langedijk. Het festival begon op vrijdag met wisselvallig weer en optredens van Racoon, Broederliefde en Chef'Special. Op zaterdag sloeg het weer om en genoot het publiek tijdens een stralende festivaldag van optredens van Jett Rebel, Kraantje Pappie en afsluiter Kensington.

Geestmerambacht Burger

Tijdens deze editie van Indian Summer werd ook de Geestmerambacht Burger gepresenteerd in bijzijn van het bestuur van het Recreatieschap Geestmerambacht. De Geestmerambacht Burger is een unieke samenwerking tussen het Indian Summer Festival, recreatiegebied Geestmerambacht en het begrazingsbedrijf Natuurlijk Beheer. De hamburger is gemaakt van natuurvlees van de runderen die in vrijheid zijn opgegroeid in het recreatiegebied Geestmerambacht. Het festivalpubliek reageerde enthousiast: halverwege de zaterdagmiddag waren alle Geestmerambacht Burgers al verkocht.

Nieuwe area's

Naast het drukbezochte openluchtpodium Turn Up Desperados Crazy Town en de populaire Barbapapa's 80's & 90's tent The Vintage, waar onder meer de Amerikaanse zangeres Robin S haar opwachting maakte, waren er ook tal van nieuwe area's te ontdekken op het festival. Zo kon het publiek in de Playground zelf bepalen welke muziek gedraaid werd door platen uit de platenbakken te kiezen en aan de draaiende dj's te geven. Ook nieuw dit jaar was Rudi's Après-Ski Bar. Hier konden de festivalbezoekers, ondanks het fraaie weer, onder het genot van schnapps en schlagers genieten van een stukje winterse gezelligheid.