OPMEER - Aannemer Boskalis kapt van 25 oktober tot en met 4 november bomen langs de A.C. de Graafweg (N241) in Opmeer, tussen de Pade en Heerenweide. De weg blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar voor het wegverkeer. Het fietspad is afgesloten en fietsers worden omgeleid. De werkzaamheden zijn tussen 7.00 en 16.00 uur.


Nachtafsluiting 29-30 oktober Pade-De Veken

Sommige te kappen bomen staan zo dicht op de weg dat voor de veiligheid van de weggebruikers en uitvoerend personeel de weg in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 oktober tussen de Pade en De Veken van 20.00 tot 5.00 uur is afgesloten. Het verkeer richting Heerhugowaard wordt via de noordzijde om de werkzaamheden geleid en het verkeer richting de A7 via de zuidzijde. De omleidingsroutes staan met borden aangegeven. Tijdens de afsluiting vindt ook funderingsonderzoek van het asfalt plaats.

Terugplanten bomen

De A.C. de Graafweg krijgt in Opmeer een extra brede groenstrook tussen de weg en het fietspad. De provincie plant daarop meer bomen terug dan nu gekapt moeten worden voor de veilige herinrichting van de weg. Hierdoor zal het groene karakter van de weg zich op termijn herstellen.

Meer informatie

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 - 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden en verkeersmaatregelen zijn te volgen via de A.C. de GraafApp en de regionale Facebookpagina WestfrieslandNH.

Herinrichting A.C. de Graafweg

De A.C. de Graafweg is een 12 kilometer lange weg met veel verkeer en een flink aantal in- en uitritten. De weg staat bekend als gevaarlijk, omdat hij smal is en niet meer voldoet aan de huidige veiligheidseisen. De provincie gaat de weg herinrichten om de verkeersveiligheid te verbeteren en de doorstroming te garanderen. Tegelijkertijd met de werkzaamheden aan de weg wordt de drinkwatertransportleiding van PWN naast de weg verlegd.