HOOGWOUD - Ga je mee op groepsvakantie? In juli en augustus, samen met een groep jongeren tussen de 18 en 39 jaar kamperen op een mooie locatie in Hoogwoud. Deze vakanties worden georganiseerd door Woodst en Jongeren van West-Friesland (JWF).


Vanuit een eigen passie voor kamperen, bewust leven en werken met jongeren, organiseren Joris Slagter (32) en Anoek Harder (26) deze vakanties.

Joris: ‘Nergens kon ik vinden wat ik zocht. Ik kampeer al mijn hele leven en kom helemaal tot leven in de natuur. Maar de combinatie van kamperen, vrienden maken, creatief bezig zijn en focus op zelfontwikkeling, die had ik nog niet gevonden.

Door Woodst voel ik me niet meer moe en ben ik zoveel socialer. Ik heb altijd al veel te maken gehad met het gevoel van eenzaamheid. Ik voelde me altijd al anders. Ik hield niet van feesten of uitgaan, maar wilde het liefst gezellig bij het kampvuur zitten en genieten van de natuur. Ik had zelf niet veel vrienden waarmee ik dit samen kon doen. Zo jammer. Ondanks dat heb ik de behoefte aan meer diepgang en verbinding.

Na jaren op zoek te zijn geweest, heb ik besloten om zelf een kamp te organiseren. Voor en door jongvolwassenen. Waarin ik aandacht heb voor verbinding en gezelligheid. Op basis van respect, liefde en verbinding. Iedereen mag en kan hier zichzelf zijn. We doen leuke activiteiten, zijn veel buiten en slaan een goed gesprek niet uit de weg. Hier zijn we bezig met diepgang en zelfontwikkeling.’

Anoek: ‘Van jongs af aan kampeer ik al veel. Toen ik overspannen raakte kwam ik weer helemaal tot mijzelf bij een yogaretreat in Cambodja. Ik ging toen twee maanden alleen op reis. Vorig jaar ging ik voor het eerst mee op een jongeren kampeervakantie in Nederland, met veel outdooractiviteiten. Het mooie aan dit soort reizen vind ik dat compleet onbekende mensen, aanvoelen alsof je elkaar al jaren kent.’

Verbinding vinden de jonge ondernemers belangrijk. Dat iedereen zichzelf mag zijn en omkijken naar elkaar. Ze proberen tijdens de kampeerweken jongeren te inspireren tot een gezonde levensstijl. Met yoga, meditatie, samen muziek maken, dansen, reflecteren en creativiteit. Hierin is balans belangrijk.

Outdooractiviteiten

Een beetje beweging, daar houden ze ook van bij Woodst en JWF. Ze nemen de jongeren mee op avontuurlijke outdooractiviteiten, gaan samen een zweethut maken, vuurceremonies houden, kanoën, naar het klimbos en natuurlijk tenten opzetten! En nog veel meer avontuur.

Ga je mee? Voel je welkom! Aanmelden kan via joris@woodst.nl of ga naar www.woodst.nl voor meer informatie.