WEST-FRIESLAND - Per 1 september is Joset Fit de nieuwe bestuursvoorzitter van de Westfriese Uitdaging. Joset Fit neemt het voorzitterschap over van Marinus Zoutendijk, die vier jaar lang met toewijding deze rol heeft vervuld. Met de benoeming van Joset Fit verwacht de Westfriese Uitdaging haar netwerk en zichtbaarheid verder te vergroten.


Joset Fit heeft diepe wortels in de Westfriese gemeenschap en heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Westfriese Uitdaging sinds de oprichting. Ze is geen onbekende in de regio en brengt waardevolle ervaring en kennis met zich mee. Haar betrokkenheid bij de organisatie begon al tijdens haar functie als hoofd P&O bij Univé Hollands Noorden in Medemblik, toen ze deelnam aan de adviescommissie van de Westfriese Uitdaging. Gedurende de afgelopen acht jaar heeft ze als wethouder voor de Gemeente Medemblik gewerkt, waarbij ze haar betrokkenheid bij de adviescommissie behield.

Joset Fit reageert enthousiast op haar benoeming: "Het voorzitterschap van de Westfriese Uitdaging voelt voor mij als een logische vervolgstap. Ik ben altijd nauw betrokken geweest bij deze organisatie en ken de missie en visie van de Westfriese Uitdaging als geen ander. Het is een eer om het stokje over te nemen van Marinus Zoutendijk, die fantastisch werk heeft verricht. Ik kijk er enorm naar uit om samen met het team en alle betrokkenen onze gemeenschap te blijven ondersteunen en verder te laten groeien."

Wendy Spil, manager van de Westfriese Uitdaging, voegt hieraan toe: "Wat een geweldig nieuws dat iemand met de diepgaande betrokkenheid van Joset Fit onze nieuwe voorzitter wordt. We hebben geen uitgebreide inwerkperiode nodig, omdat Joset al vanaf de oprichting nauw bij ons betrokken is. We zijn ontzettend blij met haar komst en kijken uit naar een mooie nieuwe periode waarin we samen nog meer impact kunnen creëren."

De Westfriese Uitdaging is ervan overtuigd dat Joset Fit met haar ervaring en passie de organisatie naar nieuwe hoogten zal leiden en de samenwerking tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties in de regio Westfriesland zal versterken.