WOGNUM - Jongeren van West-Friesland zet zich in voor de (jonge) LHBTIQ+ gemeenschap in het kader van de “Week van de LHBTIQ+”! Anoek Harder en Fleur Lassche organiseren een (gratis) kletspraat voor jongeren van 16 t/m 39 jaar op 4 oktober in Wognum. Na het succes van vorig jaar besloten ze dat er een vervolg moest komen.

Tijdens de “Kletspraat Relaties en LHBTIQ+” gaan ze het hebben over verschillende onderwerpen, zoals relaties, gevoelens, LHBTIQ+ en seksualiteit. Relaties heb je niet alleen met een partner, maar heb je ook bijvoorbeeld met je vrienden, collega’s, klasgenoten en gezin.

Ze bespreken vragen als, “Wat vind je belangrijk in een relatie? En hoe geef je dit aan?”, maar ook “Kan je open zijn over de onderwerpen; relaties, gevoelens, LHBTIQ+ en seksualiteit?” en “Weet jij hoe jij het liefste liefde ontvangt?”

In een veilige omgeving gaan ze met elkaar in gesprek, door middel van stellingen, vragen en een kletspot. Ook delen ze de groep halverwege in kleinere groepjes, zodat bepaalde onderwerpen of vragen verder uitgediept kunnen worden.

Wil je (of ken je iemand die) hier ook bij wil zijn? Iedereen met een leeftijd van 16 t/m 39 jaar is welkom op 4 oktober in de Bibliotheek in Wognum. Je kan je aanmelden via de site van Jongeren van West-Friesland (https://www.jongerenvanwestfriesland.nl/kletspraat/).Dit evenement is in samenwerking met Gemeente Medemblik en de Westfriese Bibliotheken.

Graag tot de 4e! Knuffels van Jongeren van West-Friesland