HOORN - In de gemeente Hoorn gaan minstens 10 duo’s aan de wandel om samen het thema geluk te bespreken. Organisatie MEE & de Wering organiseert een wandeling waarbij de jongere en oudere generatie samen als duo een rondje gaan lopen. Het koppel kiest zelf een geschikte datum en afstand. Door jong en oud bij elkaar te brengen, hoopt MEE & de Wering het geluk van beiden te stimuleren.


Wandelend naar het geheim van geluk
Op 20 maart wordt de Internationale Dag van het Geluk wordt wereldwijd gevierd. Wie zich gelukkig voelt is een rijk mens, maar wat betekend geluk nu precies? Hoe wordt geluk ervaren door de zowel de jongeren als de oudere generatie, of hoe vind je juist de (kleine) geluksmomentjes in tijden van Corona? Met deze insteek organiseert MEE & de Wering een samenkomst tussen jongeren en senioren. Het hoofddoel is het gesprek en niet het aantal meters dat tijdens de wandeling wordt afgelegd.

Jongeren van 16 tot 26 jaar en 65-plussers worden eenmalig gekoppeld om als duo een rondje te lopen. Bent u 65 jaar of ouder, houdt u van een wandeling en vind u het leuk om de jongere generatie te inspireren door samen het gesprek aan te gaan over geluk? Doet u dan gezellig mee! Organisatie MEE & de Wering zal na afloop aan de duo’s vragen wat hen met meest is bijgebleven.

Datum, tijd, locatie:
De wandeling vindt plaats op een zelfgekozen dag en tijdstip tussen 1 en 23 april. De jongere haalt de oudere op voor de wandeling. De afstand bepalen zij samen. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit.

Aanmelden:
U kunt zich tussen 20 maart en 1 april aanmelden bij Linda Laagland Winder, tel 088 0075 200, e-mail l.laagland@meewering.nl.