SPANBROEK - Theaterconcert oktober tot en met december 2018 in diverse Nederlandse theaters De eigenzinnige pianiste Iris Hond heeft wereldwijd succes met haar album Dear World. Na de release jubelde Leonard Cohen: ‘A great spirit revealed’.Met deze cd laat ze blijken niet alleen weergaloos te kunnen spelen, maar ook een begenadigd componiste, schrijfster en zangeres te zijn.

In het theaterconcert Bewogen vertelt ze wat haar heeft geïnspireerd deze unieke plaat te maken. Het is een boeiende en ontroerende vertelling over het leven van een opmerkelijke vrouw, die kracht, hoop en liefde put uit muziek. En dit geldt niet alleen voor haar: Iris is begaan met het lot van minderbedeelden. Ze speelt geregeld voor zieken, psychiatrische patiënten, vluchtelingen, daklozen en gevangenen. Met haar bezielde spel weet ze hen voor even boven hun dagelijks leven uit te tillen.

Een adembenemende middag waarin Chopin en Rachmaninoff worden afgewisseld met haar eigen composities en korte verhalen uit haar leven. Samen vormen zij de bewogen levensgeschiedenis van Iris Hond. Iris Hond (1987) begon op haar derde jaar met pianospelen. Haar talent bleef niet lang onopgemerkt en op haar veertiende verliet ze haar ouderlijk huis om te studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze summa cum laude slaagde. Met haar ‘vliegende vleugel’, een vleugel op wielen, bracht Iris wereldwijd mensen op straat in vervoering met haar pianospel. Nog tijdens haar opleiding kreeg Iris haar eerste platencontract en verscheen haar debuutalbum. In de jaren daarna werd ze ambassadrice van Aangenaam Klassiek, was ze de huispianiste in het AVROTROS-programma

De Tiende van Tijl en talentcoach bij het RTL-programma Superkids. irishond.nl www.kerkhuys.nl