ENKHUIZEN - Speelgoedconcern Intertoys verkeert in zwaar weer, maar dit nieuws komt op lokaal niveau als een verrassing. "Er is in Enkhuizen gewoon plaats voor een speelgoedwinkel", meent voormalig Intertoys-franchisenemer Dick Beemster.

De fysieke speelgoedketen Intertoys moet opboksen tegen de vele online verkooppunten van speelgoed. Bijna 40 procent van het speelgoed in Nederland zou online worden verkocht. Deze groei is zo hoog dat Intertoys de winkelaankopen flink ziet dalen. Het zou daarom onvermijdelijk zijn dat verschillende winkels hun deuren moeten sluiten.

Dat is schrikken voor het personeel van de verschillende Intertoys-winkels in de regio. Dat hun banen nu op de tocht staan, is voormalig Intertoys-franchisenemer Dick Beemster erg vervelend. "Ik leef mee met alle franchisenemers in het land. Deze mensen zijn compleet vervlochten met dit mooie product, met dit leuke speelgoed", vertelt hij.

Voor de voormalig franchisenemer kwam het nieuws als een 'volslagen verrassing'. "Dat de grootste speelgoedketen misschien verdwijnt uit het straatbeeld, verwacht ik niet. Het is nog steeds druk in de winkel. Er is meer dan genoeg plaats in Enkhuizen voor een speelgoedwinkel. De klanditie is er", zegt hij overtuigend.

Volgens Beemster is er nu creativiteit nodig om het roer om te gooien, maar hij ziet dit positief in. Op dit moment is het nog niet bekend of en hoeveel Intertoys-winkels er gaan sluiten in de toekomst.