AARTSWOUD - Op zondag 1 september geeft de heer Peter Beers twee maal een lezing in het Rundveemuseum. Het onderwerp is: “Op stap met een inseminator”. Het verhaal sluit aan bij de inhoud van de expositie in de potstal van het museum. Daar is tot en met 29 september uitgebreide informatie over de veranderingen in de fokkerij van vroeger tot nu te zien. De lezingen starten om 13.30 en 15.00 uur en geven o.a. een kijkje achter de schermen van de dagelijkse praktijk van het insemineren.

Het onderwerp is voor het museum heel belangrijk want zonder het werk van mensen zoals Peter Beers worden er in de potstal geen kalfjes meer geboren. Door jarenlange ervaring weet Peter leuke verhalen te vertellen en laat hij zien tegen welke problemen hij zoal aanloopt. De meeste koeien worden tegenwoordig kunstmatig geinsimineerd. Het is veilig en er bestaat minder kans op besmettelijke ziektes. Het sperma wordt geleverd door spermabanken en op die manier is al het voorwerk zoals een goede stierkeuze, al gedaan. Tijdens de lezing zal de verteller ook de potstal in gaan en gebruik maken van de informatie en de attributen die onderdeel zijn van de expositie “Alles uit de kast voor een kalf, van bulloper tot IVF”. Door de duidelijke opstelling is deze expositie niet alleen leuk en interessant voor ouders maar zeker ook voor kinderen.
Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. Op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13.00-16.30 uur. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl