VENHUIZEN - Op zaterdag 26 oktober a.s. vindt er in de Nederlands Hervormde kerk te Venhuizen een prachtig concert plaats met de bekende zangeres Petra Berger en het befaamde Driebankoor. Beiden zingen een gevarieerd repertoire, waarbij Petra Berger ook als soliste samen met het koor zingt. De begeleiding wordt verzorgd door Mark Brandwijk, piano en Aarnoud de Groen, orgel. De algehele leiding is in handen van dirigent Jan Verhoef. De aanvang is 20.00 uur. Toegangskaarten zijn online à € 17,50 verkrijgbaar via www.zingenenzo.com en voor aanvang aan de kassa à € 19,50 (indien nog beschikbaar).


Petra Berger’s stem en muziek laten zich niet gemakkelijk in één genre vatten en juist dat maakt haar als zangeres zo bijzonder en uniek. Met drie octaven tot haar beschikking beweegt zij zich net zo makkelijk in het klassieke domein als in de popmuziek. Bij de keuze van haar repertoire laat zij zich vooral leiden door haar diepste gevoelens en dat maakt dat haar eigenheid en persoonlijkheid op zeer herkenbare wijze doorklinken in alles wat zij zingt. Zij weet als geen ander haar publiek te raken met haar engelachtige, loepzuivere stem. In Nederland toert ze sinds 2003 ieder jaar met haar eigen band en koor met veel succes langs de Nederlandse theaters. In 2011 komt een lang gekoesterde droom uit. Petra brengt het album ‘Touched by Streisand’ uit met daarop de mooiste Streisand songs. De 75ste verjaardag van levende legende Barbra Streisand in 2017, vormt voor Petra de aanleiding om in het theaterseizoen 2017-2018 een speciaal tribute concert aan haar grote inspiratiebron te brengen. Petra en haar band brengen prachtige klassiekers uit het rijke oeuvre van Streisand. Begin 2019 ging de nieuwe theatervoorstelling ‘Passione Italiana’ in première. Petra brengt een selectie van de allermooiste Italiaanse composities. De voorstelling is in het hele land te zien. In maart 2019 is de nieuwe cd PASSIONE uitgekomen. De cd is met veel enthousiasme door media en fans ontvangen.

Het Driebankoor bestaat uit plm. 70 leden en viert volgend jaar het 50-jarig jubileum. Het koor heeft in de loop van de jaren een breed repertoire opgebouwd. Er is geen speciale voorkeur voor een bepaald tijdvak of bepaalde componist. Hierdoor is de muziekkeuze voor het koor onbegrensd. De keuze is altijd wel gericht op een hoge muzikale kwaliteit. Deze wordt al meer dan 13 jaar bewaakt door dirigent Jan Verhoef. Vanwege deze onbegrensde muziekkeuze kan het Driebankoor een concert geven op 26 oktober met Petra Berger, op 24 december 2019 samen met het Lucaskoor zingen in de Kerstnacht en geeft op 19 januari 2020 een concert met het Princenhage’s mannenkoor. Mocht u interesse hebben gekregen om mee te zingen voor een bepaald concert of als vast lid, mail even naar leden@driebankoor.nl of kom langs op een repetitieavond. U bent altijd van harte welkom!