Op zondag 16 december a.s. organiseert de Folkclub Oosterleek een Ierse Folkmiddag in kerstsfeer met MASJA, ROBERT & GILLES. Het optreden zal plaatsvinden in het stamlokaal van de Folkclub Oosterleek, Herbergh ‘t IJsselmeer te Oosterleek. De aanvang van deze middag is 14.30 uur. Entree voor volwassenen bedraagt € 6,00. Voor kinderen is er vrij entree. Deze ervaren formatie maakt Ierse folkmuziek met een geheel eigen klankkleur.


Masja Klarenbeek: Zang, gitaar en mandoline.
Masja is “ontdekt” door Bert Pfeiffer. Zij kreeg gitaarles van hem. Tijdens deze lessen ontdekte Bert de geweldige zangkwaliteiten van Masja. Sindsdien houden de gebroeders Pfeiffer contact met Masja, die in Utrecht woont. Zij maakten gedrieën veel muziek in huiselijke sfeer. De laatste jaren i.s.m. accordeonist Onno Kuipers, omdat Bert door gezondheidsredenen af moest haken.

Robert Pfeiffer: Zang, gitaar, banjo, viool en fluiten.
Ierse Zanger/gitarist Robert groeide op in Westfriesland in een muzikale familie. Al op jonge leeftijd ontwikkelde hij zijn muzikaliteit en liet zich beïnvloeden door zowel klassieke muziek als door rock. (van Cuby tot The Stones) Spoedig voegde hij daar zijn liefde voor Ierse muziek aan toe. Reizen naar Keltische landen volgden al snel en speelde hij met locals en in pubs van Wales tot Schotland en van Frankrijk tot Ierland. Robert woonde onder meer een aantal jaren in Edinburg. Op het Ierse eiland Arranmore had hij een aantal jaren zijn eigen cottage en verdiepte zich verder in de liedjes, jigs & reels. Met lokale kroegbaas Jerry Early nam hij daar de cd ‘Midnight On Arranmore’ op en hij gaf er les in Irish Folk Music.

Janos Koolen: (zang, gitaar, mandoline, 5-snarige banjo, klarinet, toetsen).
Muzikale duizendpoot Janos Koolen nam reeds op jonge leeftijd zijn instrumentarium ter hand en studeerde muziekwetenschap in Utrecht. Zo kwam hij in aanraking met vele soorten muziek die hij vervolgens in zijn composities verwerkte. De afgelopen jaren heeft hij zich verdiept in de Ierse volksmuziek, maar speelt ook o.a. met Kaz Lux.

Voor een onvergetelijke Ierse middag, komt U hedenmiddag naar Herbergh ‘t IJsselmeer te Oosterleek. De Folkclub Oosterleek in Herbergh ‘t IJsselmeer te Oosterleek, vindt U in de gemeente Venhuizen (Drechterland) aan de dijk Hoorn - Enkhuizen. Oosterleek is goed bereikbaar via de N 506 afslag Wijdenes – Oosterleek. Vanuit Amsterdam neemt U eerst de afslag 8 bij Hoorn (Mac.Donalds). Voor inlichtingen betreffende deze middag kunt U bellen naar tel. : 0229- 503150.